Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za obnovu Gradskog orkestra donirano 4.000 eura, FAKT donira još toliko

kc_punkt
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2016. u 09:37

Civis diversus i KC Punkt obavještavaju javnost da nastavljaju sa projektom obnove Gradskog orkestra, koji je počeo u septembru prošle godine uz podršku Fonda za aktivno građanstvo – FAKT.

‘’U tom cilju do sada je prikupljena suma od 4.000 eura, koju će FAKT duplirati, a realizacija pomenutih sredstava počeće 1. marta 2016. godine’’, ističe se u saopštenju.

‘’Obnovu nikšićkog Gradskog orkestra doniranjem sredstava do sada su podržali "Uniprom pekara", advokat Vesko M. Božović, "DeFacto Consultancy", DZU "Butterfly Finance", „Tosçelik Niksic Alloyed Engineering Steel“, "Popović" DOO, "Norris Pub", "Osmanagic CO", "Gvam Pharm" – Apoteka Remedia, Pekare "Mijušković-Trend", PZU "Milmedika", "Druškan'' DOO, PZU "Hipokrat", Pivara "Trebjesa", JP "Vodovod i kanalizacija" Nikšić, Crnogorski Telekom, Fondacija "Petrović-Njegoš", kao i građani kroz privatne donacije i kupovinu karata za donatorsko veče „UVERTIRA“, stoji u saopštenju.

Civis diversus i KC Punkt nastaviće sa kampanjom kako bi obezbijedili funkcionisanje orkestra u 2016. godini, a kako kažu, očekuju odgovore od Ministarsva kulture i Opštine Nikšić od kojih će umnogome zavisiti budući razvoj i održivost nikšićkog orkestra.

Donacije za obnovu orkestra mogu se uplatiti na žiro račun 510-73359-56, sa naznakom ZA GRADSKI ORKESTAR.

Gradski orkestar ima dugu tradiciju koja datira od početka XX vijeka, ali je zbog različitih okolnosti radio sa povremenim prekidima.

Posljednji put orkestar je obnovljen 1999. godine da bi osam godina kasnije prestao sa radom.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – akcija „Do zadnjeg daha“, drama „Van sezone“ i anime „Blue lock the movie- epizoda Nagi“.