Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zahumlje: Autorsko veče Milana Gajića

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2022. u 08:22
Autorsko veče pjesnika Milana Gajića biće upriličeno večeras u sali JU "Zahumlje", sa početkom u 19 časova.

Pored autora, o njegovoj poeziji govoriće i otac Miajlo Backović, sekretar vladike budimljansko-nikšićkog Metodija i Marija Jelić, profesorica srpskog jezika i književnosti.

Muzički dio programa upotpuniće Tijana Vučetić, Veljko Vučurović (gitara i vokal) i Rajko Kadović (klavir).

Moderatorka programa biće urednica kulturnog programa u JU “Zahumlje” Anđela Peković.

Veče organizuje JU “Zahumlje”, a u okviru repertoara Septembarskih dana kulture Opštine Nikšić.

 

Milan Gajić je rođen 1992. godine u Prištini, na Kosovu i Metohiji. Nakon bombardovanja SR Jugoslavije sa porodicom se preselio u Kruševac, gdje je završio osnovnu, a nakon toga i srednju školu. Najprije se bavio fudbalom i modelingom zbog čega je boravio u inostranstvu punih šest godina, a potom se vratio u Srbiju gdje završava Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Trenutno je na master studijama Pravnog fakulteta gdje pohađa međunarodnopravni smjer. Autor je zbirke pjesama “Idila se u snu snila” koju je prezentovao širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Njemačke i Holandije; “Idilični spisi slobode”, koju je izdala NVO “Higija” iz Podgorice, a u okviru programa koji je imao za cilj očuvanje mentalnog zdravlja građana Podgorice i zbirke “Bogu i Srbiji” koju je izdao Hram Svetog Save, a koju je štampala izdavačka fondacija Srpske Pravoslavne crkve. Živi u Beogradu.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.
    Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra finansija Novice Vukovića, koji je kazao da se kroz program Evropa sad 2 planira korekcija penzijskih doprinosa.