Zahumlje: Autorsko veče Milana Gajića

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 17.09.2022. u 08:22
Autorsko veče pjesnika Milana Gajića biće upriličeno večeras u sali JU "Zahumlje", sa početkom u 19 časova.

Pored autora, o njegovoj poeziji govoriće i otac Miajlo Backović, sekretar vladike budimljansko-nikšićkog Metodija i Marija Jelić, profesorica srpskog jezika i književnosti.

Muzički dio programa upotpuniće Tijana Vučetić, Veljko Vučurović (gitara i vokal) i Rajko Kadović (klavir).

Moderatorka programa biće urednica kulturnog programa u JU “Zahumlje” Anđela Peković.

Veče organizuje JU “Zahumlje”, a u okviru repertoara Septembarskih dana kulture Opštine Nikšić.

 

Milan Gajić je rođen 1992. godine u Prištini, na Kosovu i Metohiji. Nakon bombardovanja SR Jugoslavije sa porodicom se preselio u Kruševac, gdje je završio osnovnu, a nakon toga i srednju školu. Najprije se bavio fudbalom i modelingom zbog čega je boravio u inostranstvu punih šest godina, a potom se vratio u Srbiju gdje završava Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Trenutno je na master studijama Pravnog fakulteta gdje pohađa međunarodnopravni smjer. Autor je zbirke pjesama “Idila se u snu snila” koju je prezentovao širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Njemačke i Holandije; “Idilični spisi slobode”, koju je izdala NVO “Higija” iz Podgorice, a u okviru programa koji je imao za cilj očuvanje mentalnog zdravlja građana Podgorice i zbirke “Bogu i Srbiji” koju je izdao Hram Svetog Save, a koju je štampala izdavačka fondacija Srpske Pravoslavne crkve. Živi u Beogradu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.