Zahumlje: Predstava “Barijere (ne) postoje”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 24.08.2023. u 07:46
U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, biće izvedena predstava "Barijere (ne) postoje", u produkciji Forum teatra.

Organizator ovog događaja je NVO Centar za afirmaciju RE populacije – CAREP Nikšić, u saradnji sa JU “Zahumlje” Nikšić, a u okviru avgustovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

Forum teatar je koncipiran kao interaktivna platforma za dijalog i razmjenu mišljenja o izazovima sa kojima se suočavaju mladi iz Romskih i Egipćanskih zajednica u našem okruženju.

Aktivno učešće na ovom događaju bilo bi od neprocjenjive važnosti, jer svojim doprinosom možete pomoći u identifikaciji konkretnih barijera i mogućih rešenja za njihovo prevazilaženje.

Predstava se realizuje u okviru projekta #NekSeČujeGlasMladihRomaiEgipćana, a isti se realizuje u okviru šireg Programa OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M”BASE, pod pokroviteljstvom Centra za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža.

Ovaj projekat ima podršku Ministarstva javne uprave i Ministarstva evropskih poslova Vlade Crne Gore, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.
  Sporazum o osnivanju Ženskog kluba Skupštine opštine Nikšić biće potpisan danas u Gradskoj kući, gdje će biti upriličena svečanost tim povodom.