Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zahumlje: Promocija knjige „Filozofija objektivnog biciklizma“

zahumlje1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2016. u 06:08

Večeras, u sali „Zahumlja“ u 20 časova, biće održana promocija knjige „Filozofija objektivnog biciklizma“, pokojnog Zorana Kopitovića. 

Na promociji će govoriti režiser Slobodan Milatović i Vanja Kovačević, novinar i publicista.

Medijator večeri biće Dragoljub Ilić Čarli. 

Zoran Kopitović je poznati crnogorski pisac i novinar, čije je stvaralaštvo ostavilo vidan pečat u crnogorskoj književnosti i novinarstvu. Kopitović je rođen u Nikšiću 1961. godine.

Radio je kao novinar Radija Crne Gore, a poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu Podgorica – Nikšić, vraćajući se sa novinarskog zadatka, 31. avgusta, 1996. godine.

Prvi roman Kopitovića „Shizofrenija melanholičnog boga“, izašao je u izdanju „Univerzitetske riječi“ 1985. godine. Roman „Amerikanac u Parizu“ objavljen je 1994. godine, u časopisu za književnost i kulturu „Doclea“.

Po motivima tog romana, Kopitović je napisao tekst za predstavu „Muzej biciklističkog ustanka u Crnoj Gori“, koja je u izvođenju pozorišta „DODEST“ u drugoj polovini posljednje decenije minulog vijeka stekla veliki uspjeh i popularnost. Predstava je izvođena na više festivala u Crnoj Gori i regionu. 

Organizator ovog događaja je JU „Zahumlje“ u okviru „Septembarskih dana – Nikšić 2016“ i Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, a ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma - komedija “Dedpul i Vulverin” i animirana avantura “Pas i mačka”.
Nevladina organizacija Umjetničko-muzičko udruženje “Scena" raspisala je Javni poziv za učešće mladih iz Nikšića na onlajn muzičkoj audiciji.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.