Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zahumlje: Promocija zbornika ”Mozaik” u izdanju ”Poente Poetike”

mozaik1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2016. u 09:36

Večeras sa početkom u 19h u sali JU "Zahumlje" održaće se promocija zbornika radova "Mozaik" članova Književnog kluba ,,Poenta poetika“. 

Promocija se organizuje na Svjetski dan poezije, a u programu će učestvovati pjesnici koji su zastupljeni u zborniku Ana Pejović, Marijana Blečić, Nataša Lalatović i Jovan Drašković, Lazar Šćekić, Šćepan Popović, Suzana Stanišić, Sonja Milatović, Sara Drinčić, kao i Sava Radulović, navodi se u saopštenju.

Pored njih, u programu svečanosti govoriće recenzent Obrad Nenezić i urednik ,,Mozaika“ mr Goran Radojičić, dok će gosti biti mladi pjesnici, članovi Foruma mladih pisaca Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović“ iz Podgorice, na čelu sa rukovodiocem Valentinom Knežević. Ispred KIC-ovog Foruma pisaca, nikšićkoj publici predstaviće se Jana Radičević, Irina Lakić, Marko Stanojkovski i Savo Miljenović.

“Zbornik 'Mozaik' predstavlja književni prvijenac KK ,,Poenta poetika“. U njemu su sabrani radovi mladih pjesnika, početnika, ali i onih afirmisanih, već formiranih. Dvadeset i jedan autor je dao po jedan dio sebe da bismo imali zajednički mozaik, pažljivo rađen, slagan i pripreman. Ova knjiga treba da bude podstrek mladim autorima, zbog toga što su imali priliku da budu objavljeni, ali i zbog činjenice da su u knjizi zajedno sa nekim imenima koja na današnjoj književnoj i kulturnoj sceni Crne Gore imaju zapaženo mjesto. Proza Aleksandra Ćukovića i poezija ostalih 20 pjesnika detaljan je pregled dosadašnjeg rada Kluba. Kuriozitet je i što je umjesto pogovora, objavljena pjesma Obrada Nenezića, posvećena KK ,,Poenta Poetika“, kazao je mr Goran Radojičić.

U zborniku su ostvarenja Marijane Blečić, Aleksandra Ćukovića, Radojke Draganić, Jovana Draškovića, Milice Drašković, Sare Drinčić, Marije Golubović, Đurka Gutovića, Nataše Lalatović, Jelene Lalić, Jelene Manojlović, Nemanje Matijaševića, Sonje Milatović, Jelene Mušikić, Ane Pejović, Šćepana Popovića, Milice Radojičić, Save Radulović, Suzane Stanišić Bijelović, Lazara Šćekića i Sare Vučić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – akcija „Do zadnjeg daha“, drama „Van sezone“ i anime „Blue lock the movie- epizoda Nagi“.