Zahumlje: Razgovor “Alber Kami: Protiv kanona”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 07.11.2022. u 08:43
U sali "Zahumlja", večeras sa početkom u 18 časova, biće upriličen razgovor na temu "Alber Kami: Protiv kanona".
Ovim razgovorom želi se približiti publici stvaralaštvo ovog francuskog pisca i filosofa 20. vijeka budući da se, pitanja koja Kami postavlja u kapitalnim ostvarenjima “Mit o Sizifu”, “Stranac” i “Pobunjeni čovjek”, postavljaju i u ovom vremenu te da se tiču svakog čovjeka. Tako, u fokusu razgovora naći će se Kamijeva pitanja o čovjekovoj odgovornosti prema sebi i drugima, o krizi individualizma, otuđenosti, slobodi, otporu i sl.
Učesnici u ovom razgovoru su: dr Jasmina Ahmetagić, profesorka, književna kritičarka i teoretičarka koja je ujedno i autorka monografije “Knjiga o Kamiju: poetika mere”, (Beograd, Dereta, 2017) i dr Miodrag Čizmović, profesor filosofije i direktor JU Zahumlje.
Razgovor će moderirati Anđela Peković, urednica kulturnog programa u JU Zahumlje. Organizator događaja je JU “Zahumlje” Nikšić, a u okviru novembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ovogodišnji laureati nagrade „Zaloga", koju Književna zajednica „Vladimir Mijušković“ iz Nikšića dodjeljuje od 1986. godine, su Milica Kralj za poeziju i Milovan Miki Radulović za likovnu umjetnost.
  U bioskop Cinema 213 stiže novi film "Avatar: Put vode" koji će premijerno biti prikazan u srijedu, 14. decembra, u 20 sati.