Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:25
9.2.2019.

Zahumlje: U ponedjeljak koncert Danijela Cerovića

U ponedjeljak, 11. februara u sali „Zahumlja“ u 19h, biće održan koncert Danijela Cerovića, klasična gitara. 


Organizator ovog događaja je JU „Zahumlje“, a održava se u sklopu februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Program:

Sylvius Leopold Weiss (1678 – 1750) :

Sonata No22 in F major "Le fameux Corsaire":

Allemande - Courante – Bourrée – Sarabande – Menuet – Presto

"L'infidiele" Sonata No23, a minor

Entrée - Courante - Sarabande - Menuet - Musette - Paysanne

Danijel Cerović jedan je od vodećih crnogorskih izvođača iz domena klasične muzike sa intezivnom međunarodnom koncertnom karijerom. Ostvario je nekoliko stotina nastupa kao solista i član kamernih ansambala na prestižnim međunarodnim festivalima, koncertnim serijama, turnejama kao i u dvoranama u Argentini (Buenos Aires "Festival del Mundo), SAD-u ("Guitar Fondation of America" Denver 2016, Los Angeles, Chapman University, Minneapolis, San Francisco), Kanadi (Toronto, Montreal, Winnipeg), Kini("Shenyang festival", "Qinling festival"), Južnoj Koreji (Seul, Daežon), Rusiji (Filharmonija Sankt Peterburg), Francuskoj (Paris  Guitar Foundation), Italiji ("Conservatorio di musica" - Trieste), Crnoj Gori (A tempo, Kotor art, Budva Grad Teatar, Barski Ljetopis), Srbiji, Bugarskoj, Turskoj (Istanbul Guitar Festival), Hrvatskoj ("Lisinski"; OGF; Muzička Omladina - Grožnjan), Sloveniji (DvoranaSlovenskeFilharmonije), Makedoniji, Grčkoj, Njemač koj (Koblenz guitar festival), Holandiji ("Concertgebouw" Amsterdam - Guitar Masters), Španiji (dvorana "Manuel de Falla" - Madrid; Granada festival), Bosni i Hercegovini (Sarajevo guitar festival), Albaniji (Dvorana Akademije Umjetnosti - Tirana), Luksemburgu (Villa Vauban), Portugalu, Belgiji (Konzervatorijum "LUCA" u Levenu) i Poljskoj. Kao solista i kao član Crnogorskog dua gitara, nastupao je sa Crnogorskim Simfonijskim Orkestrom, Daejon Simfonijskim Orkestrom (Koreja), Šenjang Simfonijskim Orkestrom (Kina), Orkestrom “Mossani Strings” (Holandija), sa Kvartetom “Rubikon” (Srbija), kao i “Camerata” Kvartetom (Poljska).

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:31
  24.8.2019.

  Iako su prošle četiri godine od pojavljivanja prve zbirke poezije "Pjesmom te ćutim" na kulturnom nebu, Sava Radulović nije ostala praznog papira. Svoju dnevnu dozu slova “trošila“ je na prvom romanu “Talik“ koji se za sada može pronaći u Duhovnom centru u Karađorđevoj ulici u Nikšiću i u Ulici Stanka Dragojevića u Podgorici. Za portal Onogošt otkrila je zašto roman nosi naziv “Talik“, da li je zlo u čovjeku samo  svojevrstna maska ili pak nametnuta osobina koja nije naša, o taličnim ženama...

 • 08:00
  24.8.2019.

  Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su tri filma.

 • 15:20
  23.8.2019.

  Duh Indije i magične melose te drevne civilizacije na ulicama Nikšića donijeće grupa Tapi Project na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača.

 • 08:05
  23.8.2019.

  Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju tri filma.