Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Abazović izabran za predsjednika GP URA

212214489_1580060032197785_6165445884886822602_n
URA/Facebook
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2021. u 22:21

Delegati na Kongresu Građanskog pokreta URA jednoglasno su izabrali Dritana Abazovića za novog/starog predsjednika partije. Abazović je poručio da Crna Gora treba da zakopa jame podjela i da se okrene budućnosti. Kazao je da je URA kao maslina, što je više ugnjetavaju, daje više ploda. 

Abazović je kazao da je ponosan na ljude u svojoj partiji.

“Iza njih nikad nije stajao kriminal i korupcija”, kazao je on.

URA je, kako je kazao, 30. avgusta poslala poruku sa partnerima da mogu pobijediti svakoga i vratiti Crnoj Gori suverenitet.

“Mi nismo partija prošlosti, nas prošlost ne zanima, osim u onoj mjeri u kojoj treba da budemo ponosni  na ono što su ostvarili naši preci. Mi želimo da se borimo za budućnost. Crna Gora treba da zakopa jame podjela, treba da se priključi savremenom svijetu koji kopa jame valuta, investicija, za druge, progresivne stvari”, kazao je Abazović.

Istakao je da želi da fokus bude na progresu, novim radnim mjestima, ekonomiji.

Poručio je svima koji su u URI da bi zaradili novac da idu iz nje. 

“Ovo je partija idealista. Onaj koji želi da zaradi novac neka ide u privatni biznis. Onaj koji želi vrednosno, trajno da promijeni svoju zemlju, da naša djeca ostaju ovdje, da djeca iz svijeta dolaze ovdje, oni su dobrodošli u URU”, kazao je on. 

Istakao je da će čuvati rijeke, da žele da od Velike plaže naprave najveći brend i da se iskoriste svi potencijali Crne Gore. 

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je pobjeda na izborima 30. avgusta prošle godine imala svoje prvo poluvrijeme i da slijedi drugo. On je zahvalio na odlučnosti, snazi i strpljenju koje je URA iskazala.

“To drugo poluvrijeme je upravo ovo opredjeljenje koje je URA iskazala. Da li želimo građansku, demokratsku i ekološku Crnu Goru ili želimo povratak u devedesete godine. To se dešava ovih dana i ja znam da se URA opredijelila”, kazao je on.

Istakao je da politički subjekti u tome moraju biti zajedno.

“Nemamo vremena za gubljenje. Ovo je šansa koju moramo iskoristiti. Ja znam da snaga koju čini URA je snaga prijateljstva i spremnosti da se odrekne svega u korist najvažnijeg, da služimo narodu i građanima. Veće mjere od te nema”, kazao je on.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da Crna Gora može i mora da postane prva naredna članica Evropske unije i da je to zajednički zadatak Demokrata i URE.

“Imamo sve pretpostavke da ostvarimo taj put, treba nam samo malo jedinstva, malo homogenosti u društvu, zajedništva, dijaloga, kompromisa i spremnosti na žrtvu za viši interes”, kazao je Bečić.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović kazao je da je Crna Gora različita, a naša.

“Biti za Crnu Goru znači doprinositi joj i oblikovati je. Mi smo to radili kao najuticajniji i najbrojniji”, kazao je Bogdanović.

Kazao je da je Demokratska partija socijalista vodeći Crnu Goru, ne bez grešaka, uvidjela nužnost reformskih procesa koji su neizostavan mehanizam.

Poslanica PZP-a Branka Bošnjak kazala je da nemaju pravo da iznevjere volju građana.

“Mislim da je ovo test za sve nas i da nećemo imati drugu šansu, makar mi, moja generacija. Put je zahtjevan i jasno je da izgradnja evropske Crne Gore nije lak zadatak”, istakla je Bošnjak.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao da je njegova partija spremna za dijalog i kompromis.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da na izborima 30, avgusta nijesu obećali pobjedu, nego slobodu i da im slijedi dosta posla. 

“Siguran sam da među vama stoje ljudi koji su spremni da ovu priču dovedu do kraja. To će značiti još posla ili kompromisa, što vrijedi za sve nas koji želimo da živmo u slobodnoj Crnoj Gori”, kazao je on. 

Lider SNP-a Vladimir Joković poručio je je zadatak vlasti dostojanstven život za sve građane Crne Gore.

“Ova zemlja zaslužuje da bude demokratska, stabilna i odgovorna, zemlja koja nudi mogućnosti, a ne zemlja koja nema rješenja”, poručio je Joković.

Izvor: rtcg.me

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.