Abazović: Nemam ništa protiv da se konstituiše nova većina

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2022. u 16:44
Premijer Dritan Abazović kazao je da nema ništa protiv toga da se konstituiše nova parlamentarna većina, kao i da će u vezi s inicijativom za izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi, poštovati sve što bude legitimna odluka crnogorskog parlamenta.

“Vidjećemo što će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa. Vidjećemo šta će i sa njom biti ako ne bude ništa 19. avgusta. Relaksiran sam potpuno. Mislim da smo u 100 dana uradili mnogo stvari. Zemlja treba da ide dalje u stabilnost”, kazao je Abazović i ponovio da je ova Vlada zatvorila pitanja koja deceniijama ne znaju da se zatvore.

Nekome je, kaže, najvažnije pitanje Temeljni ugovor, nekome opština Zeta, zaštita brda Gorica…

“Svi imaju svoje prioritete. Ako treba da se konstituiše nova većina u Skupštini, nemam ništa protiv. Inicijative su slične, ako treba da se većina iskristališe neka se iskristališe što prije. Ako se ne desi da 19. prođe inicijativa, možemo u subotu ujutro da sjednemo i vidimo kako dalje. Ako se, pak, to desi, mi ćemo se povući iz procesa i sačekati da većina koja se konstituisala napravi neku formu”, istakao je Abazović.

Dok je premijer, kako kaže, isključivi interes je državni interes, a kada ne bude premijer, vratiće se u stranku i pokušaće da promoviše politike partije kojoj pripada.

“Faktički da ne kažem jedva čekam taj 19. Ali volim taj ambijent i da otvoreno porazgovaram sa poslanicima i ministrima. Vjerujem da će biti zanimljivo, građani treba da znaju mnoge istine. Te halucinacije u koje smo počeli kao društvo da vjerujemo – u događaje koji se nisu desili, tvrdnje koje nisu činjenične, to je problem svakog pojedinačno i dijela medijske scene”, dodao je on.

On je tokom uništavanja zaplijenjenih cigareta u Nikšiću kazao da nastavljaju sa beskompromisnom borbom protiv organizovanog kriminala i šverca cigareta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odlučio je da se popust za električnu energiju za domaćinstva, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjuje do kraja godine.