Abazović: Partije da daju doprinos da se izborna saga u Šavniku konačno završi

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 27.11.2022. u 12:20
Premijer Dritan Abazović pozvao je sve političke subjekte koji su dio izbornog procesa u Šavniku da daju doprinos, preko svojih članova, da se izborna saga koja u toj opštini traje od 23. oktobra konačno završi.

“Spektakl u Šavniku. U jednoj maloj opštini izbori ne mogu da se završe već nekoliko nedjelja. Mi ne možemo da preduzimamo radnje koje su protivzakonite. Uništavanje izbornog materijala na biračkom mjestu podrazumijeva ponavljanje glasanja. Takva su pravila. Jedino što možemo da uradimo jeste da damo apel državnom tužilaštvu da ako postoje evidentne opstrukcije, da to tretira uz malo više senzibiliteta, jer to moramo da završimo. Država je samo tu da obezbijedi izborni proces i javni red i mir. Već poslije prvog glasanja imali smo pojačane policijske snage, a sada je to dovedeno do jedne značajne mjere. Pozivim političke subjekte koji su dio izbornog procesa, da zaista daju doprinos preko svojih članova da se ova saga završi. Ko pobijedi, sretno bilo, kao i u drugim opštinama, ali vjerujem da je ovo sada postalo opterećenje i za te političke subjekte koji pretenduju da osvoje većinu u opštini Šavnik”, rekao je Abazović za “Vijesti”.

Smatra da se “bitka” za Šavnik ne vodi zbog velikog vodnog potencijala i budućih hidroelektrana, kako se uveliko govori, već da je razlog želja za dokazivanjem i inat.

“Rekao bih da je to želja za dokazivanjem i neki crnogorski inat koji je proradio između subjekata koji misle da mogu doći do apsolutne većine, ili do većine koaliciono, nego što je to neka velika borba. Ovdje u Crnoj Gori postoje te teorije zavjere da će da se potopi Šavnik, da će da se grade hidroelektrane, da će da se grade neke druge stvari. Sve je u domenu teorije zavjere. Čak i da se pokrene neki značajniji projekat on se teško može realizovati u jednom mandatu. Pozivam ih sve da u jednom dobrom duhu izađu na izbore, bez tenzija i da se to nekako privede kraju. Pozivam na neku demokratsku širinu”, poručio je Abazović.

To je, kako je istakao, jedino što država može da uradi.

“Iako neko želi da svali i to na teret Vlade i države. Ne možemo mi policijom određivati ko će da ide na glasanje i na koji način će da se ponaša neko unutar biračkog mjesta. Ako je neko zaista registrovan tamo mi nemamo mogućnost, jedino da se promijeni zakon i da mu se uskrati biračko pravo”, riječi su premijera.

Kako je kazao, sva bezbjednosno interesantna lica koja su se prethodnih sedmica pojavljivala u Šavniku su evidentirana. Poručio je “onima koji misle da mogu da prijete ili da prođu nevidljivo”, da im to neće poći za rukom.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predsjednik Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da misli da ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu, te da bi volio da neko dokaže suprotno. U emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), pokazao je uvjerenje o prebivalištu u Podgorici od 2021. godine i poručio da nema ništa protiv da MUP provjeri sve navode. Na pitanje o koalicionom sporazumu sa Demokratama, Spajić je ocijenio da nema potrebe da se ulazi u predizbornu koaliciju, ali da očekuje podršku Alekse Bečića i Dritana Abazovića.
  Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.