Abazović: Potpuno anulirati izbore u Šavniku, zakazati novi termin na proljeće

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 16.12.2022. u 21:32
Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da se zalaže da se lokalni izbori u Šavniku potpuno anuliraju i da se zakaže novi termin za njihovo održavanje, najbolje bi bilo na proljeće naredne godine. On je kazao da bi bilo neophodno da se u međuvremenu obavi kontrola biračkog spiska. To je, kaže, njegov apel Državnoj izbornoj komisiji.

“Ima naznaka o nepravilnostima u biračkom spisku, da na istoj adresi ima tri, četiri birača. Da dolaze ljudi iz Nikšića da glasaju”, rekao je Abazović u emisiji “Okvir”.

On je kazao da je ključno da se ispitaju navodi o neregularnostima u biračkom spisku.

Glasanje na lokalnim izborima, koje se u Šavniku u Crnoj Gori održava po osmi put, prekinuto je na oba biračka mjesta u zgradi Opštine i u selu Kruševice u nedjelju. U zgradi Opštine Šavnik pravo glasa ima 483 birača i selu Kruševice 58 birača.

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gdje se svake sedmice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenta, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka kao jedinstvena inicijativa za borbu protiv ove globalne epidemije i njegov cilj je usmjeren na četiri osnovne tačke: promocija zdravog načina života, omogućavanje ranog otkrivanja bolesti, postizanje dostupnog liječenja za sve i poboljšanje kvaliteta života oboljelim, saopšteno je iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR).
  Pravo vrijeme za Nikšić je SAD, poručio je lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić povodom otvaranja kancelarija te stranke u Nikšiću.
  Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.