Alternativa Crna Gora vraća mandat Spajiću

Alternativa Crna Gora
 • Autor onogost.me
 • 30.08.2023. u 14:26
Alternativa Crna Gora obavijestila je javnost da vraća mandat koji im je povjeren na parlamentarnim izborima održanim 11. juna 2023. godine, Pokretu Evropa sad. Pozvali su i svoju članicu Jelenu Nedović da učini isto kako bi sačuvala njen i integritet organizacije.

“U cilju poštovanja političke etike, moralnih vrijednosti i principa, Alternativa Crna Gora kao organizacija koja od samog nastanka baštini ove vrijednosti, obavijestila je javnost da mandat koji im je povjeren na parlamentarnim izborima održanim 11. juna 2023. godine, vraća Pokretu Evropa sad”, navode u ovoj organizaciji.

Kako naglašavaju u saopštenju, uvjereni su da će taj njihov postupak postati praksa u budućem političkom životu Crne Gore.

“Pozivamo našu dosadašnju predstavnicu Jelenu Nedović, kojoj smo povjerili važnu poziciju, da učini isto i vrati mandat, kako bi zajednički sačuvali njen i integritet organizacije, koju je ona do sad predstavljala. Čvrsto vjerujemo da će ostati dosljedna svojim stavovima koje je iznosila u prethodnom periodu, da Bošnjačka stranka nije prihvatljiv partner. Kao osoba koja je dobar dio svog radnog vijeka provela u instituciji Ombudsmana, štiteći ljudska prava i slobode, njihovu riječ i integritet, želimo da vjerujemo da će i ovog puta biti na strani naroda i javni interes staviti ispred ličnog”, poručili su u Alternativi.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.
  Novom skupštinskom sazivu, koji još nije izabrao predsjednika parlamenta, od 27. jula dostavljen je jedan predlog zakona i dva izvještaja, rekli su “Vijestima” iz Skupštine.