Autor: onogost.me
Foto: Kosa Vekić
14:20
16.5.2020.

Ambasador Srbije posjetio Joanikija i sveštenike

NJ.E izvanredni i opunomoćeni ambasador  Republike Srbije Vladimir Božović, posjetio je u Vladičanskom dvoru u Niksiću Njegovo Preosveštenstvo Episkopa nikšićko–budimljanskog gospodina Joanikija i nikšićke sveštenike, koji su sinoć pušteni iz pritvora, saopšteno je iz ambasade Republike Srbije.


Kako se dalje navodi, Božović im je prenio pozdrave predsjednika Srbije i srpskog naroda i izrazio uvjerenje da će se svi nesporazumi i problemi rješavati mirno, dijalogom i uz puno poštovanje kako domaćih zakona države Crne Gore tako i međunarodnih normi i standarda.

"Vladika Joanikije se srdačno i ljudski zahvalio u ime nikšićkih sveštenika i u svoje lično ime na velikoj brizi, pažnji i ljubavi koju su osjetili iz bratske Srbije. Republici Srbiji i srpskom narodu gdje god da je šalje Arhijerejski pozdrav i blagoslove svetog oca našeg Vasilija Ostroškoga", kaže se u saopštenju.

Istaknuto je i da je tokom razgovora vladika Joanikije upoznao ambasadora Božovića sa svojim viđenjem svih događaja i zahvalio se preko Njega i svim drugim ambasadorima u Crnoj Gori koji su izrazili interesovanje i zabrinutost za protekle događaje.

"Sagovornici su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore", stoji u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije