Autor: onogost.me
Foto: Skupština Crne Gore
19:47
12.10.2020.

Bečić: Izbor Administrativnog odbora 20. oktobra

Članovi Administrativnog odbora biće izabrani na sjednici Skupštine koja će biti održana 20. oktobra, saopštio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

 


Bečić je održao danas prvi sastanak kolegijuma predsjednika Skupštine kojem su prisustvovali članovi devet poslaničkih klubova.

On je rekao da je na Kolegijumu dogovoreno da konstitutivnu sjednicu Skupštine nastave u sljedeći utorak i da tada izaberu članove Administartivnog odbora.

“Dogovorili smo se oko sastava Administrativnog odbora, tako da će mi poslanički klubovi dostaviti i kandidate koji će u ime njihovih poslaničkih klubova biti izabrani za članove”, naveo je Bečić.

On je kazao da će Odbor imati 13 članova.

"Dogovoreno je da Odbor ima 13 članova, da dva kandidata delegira i predsjednik tog odbora - klub poslanika Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije, da dva predloži klub poslanika Demokrate, Demos - "Mir je naša nacija"”, kazao je Bečić.

On je dodao da jednog kandidata treba da predloži klub poslanika Pokreta za promjene, jednog Socijalistička narodna partija i jednog klub poslanika "Crno na bijelo".

Bečić je naveo da očekuje i predloge četiri preostala kluba poslanika, što je i dogovoreno na Kolegijumu.

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije