Bečić jednoglasno predložen za predsjedničkog kandidata

 • Autor onogost.me
 • 21.02.2023. u 22:35
Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je odlučilo da za predsjedničkog kandidata predloži lidera te stranke Aleksu Bečića.

Poslanik Demokrata, Momo Koprivica, saopštio je nakon sjednice Predsjedništva partije, da je Bečića predložio njegov dosadašnji politički rad i povjerenje građana.

Dodao je i da Bečić ima najviše šansi u eventualnom drugom krugu izbora.

“Sva istraživanja govore da je Bečić predsjednički kandidat kome rapidno raste rejting i podrška u cjelokupnoj crnogorskoj javnosti u posljednjih nekoliko dana”, naveo je Koprivica.

On je dodao da je to sa razlogom, jer se radi o kandidatu koji je bez mrlje u karijeri i bez ijedne afere iza sebe.

“Radi se o političaru kome je data riječ na prvom mjestu”, kazao je Koprivica.

On je rekao da se Bečić, na poziciji predsjednika Skupštine Crne Gore, potvrdio kao državnik sa karakterom i istinskom posvećenosću tom odgovornom javnom poslu.

Prema njegovim riječima, Bečić je, vršeći odgovorne političke i državne funckije, uvijek pokazivao posvećenost i požrtvovanost u radu.

“U vezi sa njim nema crnogorska javnost nepoznanica niti bilo kakvih iznenađenja”, kazao je Koprivica.

On je rekao da je Bečić uvijek bio glas razuma, i u najdelikatnijim političkim trenucima, i da je uvijek proizvodio atmosferu konsenzusa i dijaloga.

Bečić, kako je naveo Koprivica, ima najubjedljivije i istinske predispozicije da bude predsjednik svih građana Crne Gore i reprezentuje Crnu Goru i njen narod i na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Sjednica Glavnog odbora Demokrata, kako je saopšteno, biće održana u petak.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart, a do sada je potvrđena samo kandidatura jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

Kandidaturu je predao i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, ali je DIK nije potvrdio.

I Draginja Vuksanović Stanković ispred SDP-a najavila je učešće na izborima, kao i Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Duh junaštva, genij rada, krasili ti divno lice, sjevernog mi kraja stražo - zdrav Nikšiću Perjanice! Ovom zdravicom Onogoštu, koju je prije više od 100 godina napisao kralj Nikola označićemo pobjedu nove, a stare Crne Gore! Naše Crne Gore!, kazao Jakov Milatović, kanidat za predsjednika Crne Gore pozdravljajući veliki broj građanki i građana na konvenciji u Nikšiću.
  Na ponovljenom prvom krugu predsjedničkih izbora u šavničkom selu Dubrovsko, najviše (12) glasova osvojio je kandidat DPS-a Milo Đukanović. Njegov konkurent u drugom krugu, Jakov Milatović iz Pokreta "Evropa sad" dobio je devet glasova. Za Andriju Mandića (DF) glasalo je osam birača, a za Aleksu Bečića (Demokrate) jedan birač.