Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bečić u Ozrinićima: Potvrdićemo pobjedu od 30. avgusta

mir_je_nasa_nacija
Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 06.03.2021. u 14:53

Karavan mira izborne liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ posjetio je Ozriniće.

Momo Koprivica, nosilac ove liste, iz Ozrinića je poručio da Nikšić opet treba da bude grad progresivnih misli, grad ideja, kulturnih, filozofskih, privrednih ideja, ali, prije svega, grad koji vodi računa o svakom građaninu.

„Niko iz ove koalicije ne želi da minut više na pozicijama odlučivanja budu oni koji su upropaštavali Nikšić, već da na prvom mjestu budu građani bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost“, naveo je on. 

Obećao je da će se podvući crta i da će se dobiti slika kako se vladalo gradom.

Ksenija Milović, predsjednica OO Nikšić i potpredsjednica Demosa rekla je da je ova koalicija na pravom putu i da ima pravog čovjeka koji je svoje znanje, mladost, stručnost, sve svoje kapacitete uložio da Nikšić bude ono što je davno trebalo da bude.

„Da se krene raditi, da se sačuva bezbjednost djece, naprave parkovi i tereni, da Nikšić bude grad kakvim ćemo svi da se ponosimo“, istakla je ona.

Gordana Radović iz građanskog pokreta „Ne damo Nikšić“ rekla je da su ciljevi ove koalicije da se podrže poljoprivredni proizvođači, preduzetništvo i svi oni ljude koji žele da rade i stvaraju u Nikšiću.

„Ovdje je naša budućnost, ovdje planiramo da živimo i stvaramo. Ne damo Nikšić onima koji žele da nas otjeraju odavde, koji misle da svojim neznanjem mogu da vladaju, koji hoće da nas zavade. Želimo mir, rad i disciplinu“, navela je ona.

Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine i predsjednik Demokratske Crne Gore, rekao je da je prošli put kad su se sreli u Ozrinićima, izvan Ozrinića, bio mali broj onih koji su vjerovali da će se 30. avgusta ispisati istorija.

On se zahvalio prisutnima svim onima koji su godinama i decenijama mnogo trpjeli, žrtvovali se, čije su porodice ispaštale, ali nikada nisu poklekli jer su znali da će sloboda doći i da sloboda nema cijenu.

„Jer ste znali da u životu sve dođe i prođe, ali čist obraz i čiste ruke nemaju alternativu. Zato smo uspjeli 30. avgusta, zato ćemo uspjeti da 30. avgust potvrdimo 14. marta“, kazao je Bečić. 

On je Ozriniće zamolio da u narednim danima budu složni, solidarni, istrajni, uporni i ono što jesu – istinske patriote.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić biće nastavljana u utorak, u devet časova, odlučeno je na kolegijumu predsjednika lokalnog parlamenta. Sjednica je prekinuta, nakon što je opozicija spriječila održavanje. Odbornici lokalnog parlamenta danas nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Ta tačka skinuta je sa dnevnog reda na predlog Ivana Zečevića, odbornika koalicije Za budućnost Nikšića. Glasalo je 39 odbornika lokalnog parlamenta, 20 odbornika je bilo za, 19 protiv.