Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Boškoviću odbrana, Radunoviću finansije, Sekulićevoj ekonomija…

dusko_markovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.11.2016. u 12:30

Od svih ministara u Vladi Mila Đukanovića, novi premijer Duško Marković odlučio je da zadrži samo Predraga Boškovića i Zorana Pažina. Bošković, koji je bio ministar prosvjete, postaće ministar odbrane, dok će Pažin biti potpredsjednik Vlade i ministar pravde.

Kako saznaje MINA, dosadašnji ambasador Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, Srđan Darmanović, biće šef diplomatije.

Zoran Pažin biće ministar pravde i potpredsjednik Vlade, dok će Milutin Simović biti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede.

Potpredsjednici Vlade biće i Rafet Husović i Marija Vučinović, koja je i ministar bez prortfelja.

Mevludin Nuhodžić biće ministar unutrašnjih poslova, a Dragica Sekulić vodiće resor ekonomije.

Na čelu Ministarstva finansija biće Darko Radunović.

Ministar prosvjete biće Damir Šehović, zdravlja Kenan Hrapović, saobraćaja Osman Nurković, rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, dok će resor za ljudska i manjinska prava voditi Mehmed Zenka.

Andrija Pejović biće ministar evropskih integracija, Suzana Pribilović vodiće resor za javnu upravu, a Nikola Janović za sport.

Ministar kulture biće Janko Ljumović, nauke Sanja Damjanović, a održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) je, kako je saopšteno iz te stranke, na današnjoj sjednici dao saglasnost na Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine i učešću u Vladi Crne Gore za mandat 2016-2020.

„Glavni odbor je, saglasno Statutu DPS, dao jednoglasnu podršku za personalni sastav nove Vlade Crne Gore, koji je predložio mandatar Duško Marković“, kaže se u saopštenju.

DPS je, dodaje se, uvjerena da su nesporni stručni, profesionalni i lični kvaliteti predlženih članova nove Vlade garancija uspjeha u realizaciji EU i NATO integracija, ekonomskog i društvenog razvoja Crne Gore i povećanju kvaliteta života svih građana države.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.