Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bošnjačka stranka će podržati Spajića za mandatara

Kabinet predsjednika
  • Autor onogost.me
  • 01.08.2023. u 15:08
Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je nakon konsultacija sa predsjednikom Jakovom Milatovićem da će Bošnjačka stranka podržati Milojka Spajića da bude mandatar za sastav nove vlade.

Ibrahimović je istakao da je zadovoljan razgovorom koji je vodio sa predsjednikom države, te da su razmijenili mišljenja o budućem mandataru i kako buduća vlada treba da izgleda.

Istakao je da smatra da Bošnjačka stranka s pravom treba da podrži Spajića za mandatara, jer, kako je kazao, PES nije u koliziji sa onim za šta se BS svih ovih godina zalaže, a to su evropske vrijednosti, vladavina prava i jednakost u državi.

Ibrahimović je odgovarajući na pitanja novinara kazao da se povodom održavanja konstitutivne sjednice sreo u parlamentu sa Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem i da su imali neformalne razgovore oko potencijalnog sastava vlade.

Ibrahimović je istakao da njihovi partneri mogu biti samo oni koji njeguju NATO i EU.

"Bošnjačka stranka je od početka naglasila da nama mogu biti partneri oni koji njeguju NATO i evropske vrijednosti. Ne posmatramo odvojeno nijednu partiju, hajde da prvo dobijemo mandatara pa neka nas ubijedi ili nam predloži kako treba da izgleda sastav vlade pa ćemo se oglasiti kasnije da li nam je takav koncept prihvatljiv ili ne", kazao je Ibrahimović.

Milatović će održati konsultacije i sa predstavnicima Demokratske narodne partije.

Ranije danas, Milatović je obavio konsultacije sa predstavnicima Demokrata o izboru mandatara za sastav nove vlade. Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić nakon konsultacija je saopštio da Demokratska Crna Gora daje saglasnost predsjedniku Jakovu Milatoviću da povjeri mandat za sastav nove vlade Milojku Spajiću očekujući da će on u narednom periodu naći zajednički jezik sa drugim koalicionim partnerima.

Milatović je juče razgovarao sa liderom PES-a Milojkom Spajićem, liderom DPS-a Danijelom Živkovićem i liderom ZBCG Andrijom Mandićem.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci