Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brajović: Nikšić će vremenom postati ono što je nekad bio

ivan_brajovic2
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2018. u 12:40

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu Nikšića Dan opštine, koji se obilježava 18. septembra.

Grad ispod Vojnika, koji je, kako je kazao, oduvijek bio raskrsnica puteva i interesa, i danas kao u drevnim vremenima, pokušava da opstane i prebrodi krizu koju dijeli sa mnogim industrijskim gradovima, ne samo u regionu nego i šire.

“Ipak, Nikšić je zahvaljujući svojim privrednim, industrijskim, vodoprivrednim, kulturnim i što je najvažnije ljudskim potencijalima, prepoznao svoju šansu i posljednjih godina kontinuirano radi na oživljavanju i stavljanju u pogon svih onih prednosti što je nekad imao, ali i na prepoznavanju novih razvojnih šansi”, rekao je Brajović.

Kako je istakao, gradska uprava, u saradnji sa državnom, uspjela je da se konsoliduje u finansijskom i javnom sektoru, a onda da probudi i započne industrijsku proizvodnju, da animira i potpomogne poljoprivredne proizvođače u bogatoj okolini, te da kulturnim i festivalskim turizmom svakog ljeta privuče sve veći broj mladih ljudi i turista iz zemlje i regiona.

“Vjerujem da kontinuiranim radom i novim idejama i vizijama, kako rukovodstva, tako i svih građana ispod Trebjese, Nikšić će vremenom postati ono što je nekad bio, a to znači grad koji nudi svojim građanima sigurnu egzistenciju i bolju budućnost”, zaključio je Brajović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.