Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“CG da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju”

niksic_zoran_mugosa_nvo_montenegro_international_
Mediabiro
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2021. u 19:15

Crna Gora mora da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju, jer nije vrijeme za podjele i animozitete koji su nju kroz istoriju mnogo koštali, poručeno je, između ostalog sa patriotskog skupa koji je pod nazivom „Ujedinjeni za Nikšić“ organizovao Crnogorski pokret u zgradi Nikšićkog pozorišta.

„Nikšić nije i nikada neće biti grad koji gleda kako se gazi i ruši sve ono što je Nikšić bio kroz vjekove – simbol borbe za slobodu, antifašizam, čojstvo i junaštvo. Danas smo ovdje ne zbog bilo koje partije i pojedinca, danas smo ovdje da pošaljemo poruke zbog Crne Gore, zbog svojih predaka i zbog svojih potomaka. Danas ne govorim samo pred vama, govorim i pred vječnim sjenama heroja ovoga grada“, kazao je Zoran Mugoša iz NVO Montenegro international.

Građanski Nikšić i građanska Crna Gora, kako je naveo Predrag Vušurović iz Foruma slobodnih građana „Luča“, ne mogu se ni osporiti ni izbrisati.

„Vara se svako ko misli da građanski Nikšić i građansku Crnu Goru može uhvatiti na spavanju. Budniji su nego ikad – i Nikšić i Crna Gora. Vjerujem da će biti i trezveniji, a za to se moramo pogledati u ogledalo. Građansko ustajanje u odbranu sekularnog, viševjerskog i višenacionalnog i antifašističkog karaktera naše države je neugasivo. I nije pravo nego obaveza“, poručio je Vušurović.

Nikšić na martovskim izborima, kako je dodao, ne bira samo za sebe, već za cijelu Crnu Goru.

„Zbog toga i jesu sve oči uprte u Nikšić. Nije pitanje koga, nego šta biramo“, istakao je Vušurović.

Tanja Knežević Perišić, predsjednica Patrotsko komitskog saveza, kazala je da se mnogi danas nazivaju Crnogorcima i mnogi kažu da se bore za interes crnogorske države.

„Kako se bore oni tzv. Crnogorci u URA-i najbolje govore njihova nedjela od kojih je najveće što su digli svoju izdajničku ruku na Zakon o slobodi vjeroispovjesti po kojem crnogorski manastiri i crkve koje su gradili crnogorski vladari i crnogorski narod nijesu više njihovi, no anticrkvene, parapolitičke organizacije oličene u imenu MCP SPC. Prećutali su ti tzv. Crnogorci udare na Fakultet za crnogorski jezik, na istaknute crnogorske stvaraoce, a kruna njihove kukavičke šutnje je postavljanje predsjednika Matice srpske u Crnoj Gori na mjesto v.d. rektora Univerziteta Crne Gore. Šute uraši, a idu pod barjak crnogorski kako bi u svoje kolo privukli one kojima nije namireno sve ili ništa. Kliče ulcinjski Apolon da nam je došla sloboda. A nama je pao mrtvi mrak. Crna Gora je na koljenima, ponižena i ideološki ugrožena jer nam nesposobna vlast ne može obezbijediti vakcine prihvaćene od EU, no prima milostinju od čovjeka koji 21.maja 2006.nije oka sklopio proklinjući prethodne vlasti što su dozvolile da se CG 'otcepi'“, kazala je Knežević Perišić.

Kako je kazala, izdajnik je svako ko pare stavlja iznad države, imao ih ili nemao, i „bolje časno je umrijeti kao vuk gorski, nego lipsavati kao krepav pas u tuđe dvorište“.

„Mi smo svjesni da je Crna Gora prepuštena onima koji je i dalje zovu republikom, onima koji otvoreno podržavaju bolesne umove koji o Crnogorcima govore kao o feleričnom narodu koje će oni ispraviti zaboga nakon osvajanja Nikšića, onima koji prave špalir da dočekaju frižidar, onima koji kleče i ljube podove otetih bogomolja, onima koji Crnu Goru vide kao prostor, ne kao domovinu“, kazala je ona.

Istakla je da koalicija „Evropski tim za Nikšić“ koja je napravljena za lokalne izbore, a koju predvodi DPS, nije koalicija za spas bilo koje pratije, već za „spašavanje prava Crnogoraca da budu Crnogorci“.

„Ako smo mi u PKS prešli, ali nikad zaboravili, ona višemjesečna velikosrpska i svetosavska orgijanja po ulicama naših gradova, ako smo sa suzom u duši gedali onu zapaljenu crnogorsku zastavu u Beogradu, onda i svi drugi moraju bar podržati napore koje ulažemo da sačuvamo Nikšić kao slobodarski i antifašistički grad kakav je oduvijek bio“, poručila je Knežević Perišić.

Predsjednica Opštinskog odbora Liberarne partije Jelena Marković kazala je da izbori u Nikšiću nijesu obični, već da je u pitanju borba za Crnu Goru.

„Preozbiljna sudbonosna borba između svjetlosti i mraka, prošlosti i budućnosti, sukob sa srednjovjekovnim mračnjaštvom, civilizacijski ispit za sve nas...Niko ko voli Nikšić i Crnu Goru ovog puta ne smije pogriješiti. Ovaj put je izbor lak – biramo između dobra i zla, između evropskog, slobodarskog, građanskog i naprednog Nikšića i tamnog vilajeta političkog i ideološkog retrogradnog izbora koji je već na državnom nivou svima nama pokazao pravo lice...Ne smijemo im dozvoliti da od Nikšića i Crne Gore naprave pozornicu istorijskog zla, što im je i naum. Moramo da odbranimo naše crnogorsko ime, našu državu i zaštitimo budućnost našeg potomstva“, poručila je Marković.

U ime NVO „Lovćenske straže“ obratila se Ana Pejović koja je kazala da „šovinistički trio, Beograd – Banja Luka – domaći izdajnici, separatistički sprovode progrom nad crnogorskom crkvom, crnogorskim jezikom, identitetskom odrednicom –dukljanstvom i crnogorstvom“.

„Sabraće se Nikšićani i Nikšićanke da opomenu 14.marta – dalje ruke od crkava, manastira i viševjekovnog sakralnog blaga crnogorskog. Oteli ste dosta. Dalje ruke od grobova u kojima počivaju kosti svetaca i predaka crnogorskih. Raskopavali ste ih“, poručila je Pejović i dodala da će sačuvati rodni grad.

Predsjednica partije Crnogorska Anđela Ivanović je okupljenima kazala kako budućnost Crne Gore kao multietničke i proevropske države koja gaji zapadni sistem vrijednosti nije zagarantovana. Ipak, kako je poručila, ona vjeruje u Nikšić.

„Vjerujem i u ujedinjene Crvene i Zelene Crnogorce koji će imati pomoć drugih naroda, protiv onih crnih crnogoraca koji sebe, hvala Bogu, danas drugačije nazivaju“, zaključila je Ivanović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.