Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CGO: Abazovićeva Vlada u tehničkom mandatu imenovala ukupno 1.309 javnih funkcionera

CGO
  • Autor onogost.me
  • 31.10.2023. u 20:08
Vlada Dritana Abazovića jutros je okončala rekordno dug tehnički mandat koji je trajao od više od 14 mjeseci, tj. 438 dana. Ovaj period je, između ostalog, obilježio i enorman broj imenovanja javnih funkcionera, saopšteno je iz CGO.

U konačnom zbiru, CGO podaci ukazuju da je Vlada Dritana Abazovića u tehničkom mandatu imenovala 1309, a razriješila 465 javnih funkcionera/ki. Ako se uzme u obzir ukupan broj dana trajanja tehničkog mandata, dolazimo do toga da su prosječno dnevno imenovana 3 javna funkcionera/ke, pri čemu taj broj značajno raste kad se oduzmu vikendi i praznici.

“CGO cijeni da samo ovaj dio rada Vlade u tehničkom mandatu, a bilo je još mnogo drugih vidova svjesnog ignorisanja dobrih praksi demokratskih društava, ukazuje na hitnost donošenja Zakona o Vladi, kojim bi se ograničile nadležnosti i rad Vlade koja nema legitimitet”, navodi se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nikšićki SDP pozvao je Demokrate da se distanciraju od predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, čije javno djelovanje "nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini grad".