Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKM: Demokratski Front pokušao da ispolitizuje doček na trgu

ckm
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2016. u 13:26

„Dok se širom Crne Gore organizovano dočekivala Nova godina mladi Nikšića su imali izbor da uz logorsku vatru i kuvano vino, u organizaciji Bedem festa, dočekaju najluđu noć“, navodi se u saopštenju Crnogorske kulturne mreže.

U toj NVO ističu da ovim ne žele da podcijene napore organizatora iz Bedem festa, već se pitaju se da li grad Vita i Živka Nikolića zaslužuje takav doček s obzirom koliko je Nikšić dao Crnoj Gori u kulturnom smislu, a dobio, kako zaključuju jako.  

Oni sa žaljenjem ističu što mnogi privredni subjekti, koji su mogli, nijesu podržali organizaciju dočeka, kao ni ostali iz kulturnih institucija, a skreću pažnju i na političke motive organizacije u režiji Demokratskog Fronta. 

“Zanimljivo je da su ljudi iz lokalnog Demokratskog fronta pokušali da organizuju ispolitizovani doček, na kojem bi promovisali šovinizam prema članstvu Crne Gore u NATO i na taj način pokazali „brigu“ prema mladima. S obzirom da je sjedište naše organizacije u Nikšiću osjećamo za potrebu da ukažemo na činjenicu da nikšićka omladina zaslužuje mnogo više od logorske vatre za novogodišnju noć”, poručuju iz CKM-a.

Kako dodaju, nakon završetka organizacije proslave decenije nezavisnosti oni će, nadaju se uz podršku opštine, početi aktivnosti kako bi se obezbijedila sredstva da se na dostojanstven način organizuje doček 2017. godine za mlade iz rodnog grada predsjednika države i Vlade.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.