Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKM: Krivokapić ne poštuje zakon koji je pisao

ckm
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 04.02.2016. u 14:19

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić ne poštuje Zakon o državnim simbolima u čijem je pisanju i sam učestvovao, tvrde iz Crnogorske kulturne mreže CKM.

Kako navode u saopštenju, ispred ulaza u  zgradu Skupštine Crne Gore, sa lijeve i desne strane, nalaze se dvije zastave koje su izgledom suprotne od onih kako Zakon propisuje.

“U zgradi pored, u kojoj je sjedište predjednika države takođe se ispred ulaza nalaze dvije zastave koje izgledaju  onako kako je zakonom propisano. Kada neki stranac, ili turista prođe ispred ove dvije zgrade dolazi u zabludu kako treba da izgleda crnogorska zastava”, stoji u saopštenju.

Naime, u Članu 5 zakona o Državnim simbolima i danu državnosti stoji: “odnos dužine i širine zastave je dva prema jedan, grb na zastavi zauzima 2/3 visine zastave”,što nije primijenjeno  na zastavama koje su istaknute ispred zgrade Skupštine.

“Zanimljivo je da  Krivokapić, koji je čelni čovjek parlamenta, nikada nije pokrenuo postupak protiv poslanika koji su izražavali nepoštovanje prema državnim simbolima i koji su kršili Zakon u samoj skupštini, koji je pisala partija Krivokapića”, navode iz CKM-a.

Kako dodaju, Krivokapić se  hvali kako je učestvovao u pisanju zakona koji je neprecizan jer  za određene prestupe ne propisuje kazne i koji dozvoljava zloupotrebu državnih simbola.

“Rasprava u skupštini o povjerenju Vladi je pokazala da Krivokapić u cilju prikupljanja političkih poena sebi i više od stvarnog doprinosa pripisuje  zasluge za raspisivanje referenduma i obnovu crnogorske nezavisnosti. Nažalost, partija kojoj pripada Krivokapić od 2006.godine pa do danas nije ništa uradila na jačanju crnogorskog identiteta.

Podsjetimo se da se državni simboli ne poštuju, kao i da su crnogorska crkva i jezik emigranti u Crnoj Gori, na šta se on i njegova partija ne oglašavaju, a sa pozicije Izvršne vlasti su mogli dosta uraditi na jačanju crnogorskog identiteta”, tvrde iz CKM-a.

Kako dodaju, ovim oglašavanjem ne žele da ospore doprinos Krivokapića obnovi crnogorske nezavisnosti, već da ukažu da niko nema pravo da autorizuje ovu ideju niti sebi da pripisuje zasluge koje su veće od stvarnih.

“Crnogorska kulturna mreža će i dalje nastaviti da ukazuje na primjere zloupotrebe crnogorskog identiteta, a naročito kada su u pitanju političari, jer oni, nažalost, nijesu uradili ništa na njegovom jačanju”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.