Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKM: Proslave decenije nezavisnosti u Podgorici i na Cetinju

ckm_logo3
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2016. u 13:29

Povodom deset godina od obnavljanja nezavisnosti, Crnogorska kulturna mreža (CKM) organizovaće proslave u Podgorici i na Cetinju.

”Odlučili smo se da proslave, koje su zamišljene kao narodne, organizujemo u Glavnom gradu, jer je on do sada bio nepravedno zapostavljen kada je u pitanju obilježavanje Dana nezavisnosti i u Prijestonici, koja je neizbježna kada su u pitanju proslave velikih državnih jubileja”, navodi se u saopštenju CKM-a.

Iz CKM-a naglašavaju da će proslave u produkcijskom smislu biti drugačije od svih koje su do sada organizovane u Crnoj Gori, jer su za tu priliku angažovani najkvalitetniji kadrovi iz oblasti tehničke produkcije, režije i dramaturgije.

”Dužni smo i nepokolebljivi u namjeri da ovaj veliki datum dostojno obilježavamo i najsvečanije proslavljamo, da bi time svima prenijeli jasnu i iskrenu poruku da je Crna Gora naša zajednička kuća’’, stoji u saopštenju.

”Vjerujemo da se jubilej, koji proslavlja naša država, ne može i ne smije slaviti “salonski” ili akademski – u uskim krugovima i daleko od naroda, daleko od mladog svijeta, već naprotiv, u što širem obimu, takoreći na terenu i u atmosferi koja će okupiti što veći broj ljudi”, dodaje se u saopštenju CKM-a.

Ova organizacija poslala je poziv za učešće u organizaciji proslava lokalnim samoupravama Prijestonice, Glavnog grada i Vladi, a poziva i sve one koji žele da, bez politizacije i ubiranja političkih poena, daju doprinos da se na što bolji i kvaliteniji način obilježi jubilej obnavljanja crnogorske nezavisnosti. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.