CKM: Proslave decenije nezavisnosti u Podgorici i na Cetinju

ckm_logo3
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2016. u 13:29

Povodom deset godina od obnavljanja nezavisnosti, Crnogorska kulturna mreža (CKM) organizovaće proslave u Podgorici i na Cetinju.

”Odlučili smo se da proslave, koje su zamišljene kao narodne, organizujemo u Glavnom gradu, jer je on do sada bio nepravedno zapostavljen kada je u pitanju obilježavanje Dana nezavisnosti i u Prijestonici, koja je neizbježna kada su u pitanju proslave velikih državnih jubileja”, navodi se u saopštenju CKM-a.

Iz CKM-a naglašavaju da će proslave u produkcijskom smislu biti drugačije od svih koje su do sada organizovane u Crnoj Gori, jer su za tu priliku angažovani najkvalitetniji kadrovi iz oblasti tehničke produkcije, režije i dramaturgije.

”Dužni smo i nepokolebljivi u namjeri da ovaj veliki datum dostojno obilježavamo i najsvečanije proslavljamo, da bi time svima prenijeli jasnu i iskrenu poruku da je Crna Gora naša zajednička kuća’’, stoji u saopštenju.

”Vjerujemo da se jubilej, koji proslavlja naša država, ne može i ne smije slaviti “salonski” ili akademski – u uskim krugovima i daleko od naroda, daleko od mladog svijeta, već naprotiv, u što širem obimu, takoreći na terenu i u atmosferi koja će okupiti što veći broj ljudi”, dodaje se u saopštenju CKM-a.

Ova organizacija poslala je poziv za učešće u organizaciji proslava lokalnim samoupravama Prijestonice, Glavnog grada i Vladi, a poziva i sve one koji žele da, bez politizacije i ubiranja političkih poena, daju doprinos da se na što bolji i kvaliteniji način obilježi jubilej obnavljanja crnogorske nezavisnosti. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.