Autor: onogost.me
Foto: CKM
09:29
17.2.2020.

CKM: Šovinistička kampanja sa trobojnom zastavom stigla do predškolskih ustanova

Šovinistička kampanja sa crtanjem trobojnih zastava koja ima za cilj da pošalje poruku iz sramne 1918. godine stigla je u predškolske ustanove. Naime, u dvorištu vrtića “Leptir” u Nikšiću je ocrtana trobojna zastava koja je zaštitni simbol onih koji žele da ruše Crnu Goru i njenu suverenost, saopštili su iz Crnogorske kulturne mreže.


Kako ističu, ovo, nažalost, nije jedini pokušaj da se mladima pošalje poruka šovinističke kampanje koja se vodi proti Crne Gore, koja ima za cilj da se ponovi 1918. godina.

“Državne institucije, prvenstveno Ministarstvo prosvjete će morati što hitnije pronaći način da se mladi i obrazovne ustanove zaštite od poruka mržnje  kojima je naša država zasuta. Uputićemo inicijativu ministru Damiru Šehoviću da se resor na čijem je čelu sa svim raspoloživim kapacitetima uključi u zaustavljanje mržnje u školskim i predškolskim ustanovama”, naveli su oni.

Smatraju da je loš obrazovni program i nedostatak kvalitetnog rada u obrazovnim ustanovama, kada je u pitanju edukacija mladih na poštovanje države i odnosa prema njoj, za veliku brigu, i ozbiljnu analizu.

“Nije dovoljno da se učenici površno upoznaju sa izgledom državnih simbola  i djelimično sa crnogorskom istorijom, već treba obrađivati heraldiku i istoriju, kako učenici ne bi bili dezavusani saznanjima iz okruženja i društvenih mreža, koje su preplavljene lažnim podacima kojima se pokušava falsifikovati crnogorska istorija. Svi zajedno koji poštujemo Crnu Goru moramo dati svoj lični dorinos da se zaustavi zloupotreba djece u školama, kao i da obrazovni kadar koji plaćaju građani poreski obveznici ne daje doprinos kampanjama poput ove sa trobojnom zastavom”, dodaju oni.

Vjeruju da se, kako kažu, više neće ponavljati primjeri iz video klipa na kojem djeca skrnave crnogorsku zastavu, i mašu zastavama druge dežave, kao i primjer iz dvorišta nikšičkog vrtića “Leptir”.

“Oni koji crtaju trobojne zastave širom Crne Gore sebe jasno svrstavaju na stranu onih koji su 1918. godine bili članovi sramne Podgoričke skupštine, kojih se danas potomci stide. Svi građani naše države, koji su dio sramne kampanje protiv svoje države, bi trebalo da znaju da, kada im bude trebala neka vrsta pomoći, za njih će jedino i uvijek tu biti samo Crna Gora. Izdražala je naša država i mnogo jače i gore kampanje od ove koja se trenutno vodi protiv nje. Crna Gora će, kao i mnogo puta kroz istoriju, oprostiti onima koji su zarad tuđih interesa pokušali da je ruše. Jaka je Crna Gora, ko je god pokušao da je slomi, sebi je polomio zube”, poručili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:16
  6.4.2020.

  U sklopu mjera podrške privredi i građanima, Građanski pokret URA uputio je svim crnogorskim lokalnim samoupravama i Zajednici opština novi predlog daljih aktivnosti, u cilju ublažavanja posljedica pandemije izazvane koronavirusom (COVID 19).

 • 19:16
  4.4.2020.

  Pandemija je razotkrila i zaoštrila duboku i složenu socio-ekonomsku krizu i u Nikšiću, i prijeti da proizvede sunovrat. Broj socijalno ugroženih koji nemaju ni za jedan obrok dnevno rapidno je porastao za 60 odsto, što je nezabilježeno ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Ukoliko se ne desi hitna reakcija, u Nikšiću će se desiti dramatičan socio-ekonomski kolaps, koji može dodatno produbiti i krizu u cijeloj državi, navode iz Demokratske Crne Gore.

 • 14:02
  4.4.2020.

  Klub odbornika i sekretar OO Demokrata Plužine, donirali su pakete osnovnih životnih namirnica Crvenom krstu Plužine, kako bi dali svoj doprinos za pomoć građanima u ovim teškim vremenima, saopštili su iz ove partije.

 • 14:07
  2.4.2020.

  Da totalitarni režim aktuelnu situaciju koristi za obračun sa neistomišljenicima, govori i podatak da su, dok su poslanici i odbornici Demokrata hapšeni zbog dijeljenja humanitarne pomoći ugroženim građanima, predstavnici i vlasnici firme „Uniprom“ iz Nikšića dijelili pomoć RE populaciji, a o čemu svjedoči informacija i fotografije preuzete sa portala „Onogošt“, saopštile su danas Demokrate.