Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora dobila novu Vladu

1279e4087f64a0dc9b15279fdb1329c7_l
CdM
  • Autor onogost.me
  • 19.05.2016. u 09:28

Ranko Krivokapić više nije predsjednik Skupštine Crne Gore. Na inicijativu DPS-a i manjinskih stranaka, parlament ga je smijenio dva sata poslije ponoći. Na tajnom glasanju, za smjenu Krivokapića glasala su 43 poslanika, a protiv je bio jedan. 

Skupština Crne Gore prethodno je izglasala nove članove vlade izbornog povjerenja koji su položili zakletve. Milorad Vujović i Petar Ivanović su novi potpredsjednici Vlade, Goran Danilović je ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević je ministar finansija, Boris Marić je ministar rada i socijalnog staranja i Milenko Popović je ministar poljoprivrede, prenosi CdM.

Parlament je izglasao i Lex specialis koji je poseban zakon na osnovu kog će se primjenjivati Sporazum o slobodnim i fer izborima. Za je glasalo 49 poslanika, protiv ih je bilo 20, a uzdržanih je šest.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.