DAMAR: DPS podržava 40,9 odsto građana, slijedi DEMOS sa 12,2 odsto podrške

ppartije
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.02.2016. u 13:43

Demokratska partija socijalista uživa ubjedljivo najveću podršku građana sa čak 40,9 procenata , pokazalo je istraživanje Agencije za ispitivanje javnog mnjenja "DAMAR". 

Slijede DEMOS sa 12,2 odsto, Demokratski front 11,9, Demokrate 6,8 odsto, Socijalistička narodna partija 6,4 odsto, URA 6,1 odsto, SDP 4,3 odsto, Bošnjačka stranka 3,6 odsto, Socijaldemokrate 2,2 odsto, Pozitivna Crna Gora 1,9, Liberalna partija 1,1 odsto, Forca 1 odsto, Demokratska partija 0,6 odsto, Cdu 0,6 odsto.

Prema istraživanju, koje je ta Agencija radila za potrebe Liberalne partije, za ulazak u NATO savez je 46,9 odsto građana, dok je protiv 37,4 odsto. 

Kada je posrijedi pitanje podrške ulaska u NATO, 7,3 odsto građana ne zna da li je za ili protiv, a 8,5 odsto građana ne bi glasalo o ovom pitanju. 

Što se tiče ulaska u EU, 61 odsto ispitanika je za, 17,8 odsto je protiv, 10,8 odsto ne zna i 10,4 odsto ne bi glasali.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. To je saopštio poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On je kazao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.