Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danas odgađamo popis, imamo način da sačuvamo 700.000 eura

Skupština Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 31.10.2023. u 07:59
Premijer Milojko Spajić kazao je da će na današnjoj sjednici Vlade biti odložen popis, a da će nova Vlada sačuvati 700.000 eura za koje je Monstat upozoravao da će biti izgubljene odgađanjem popisa. On je istakao da je danas izabrana Vlada sa najvećom podrškom u istoriji Crne Gore, što obećava stabilnost.

"Imali smo fanatičnu sjednicu, možda je građanima bilo dosadno, ali za mene je bilo interesantno. Bitno je da se Vlada izglasala", kazao je Spajić.

Istakao je da odmah kreće sa radom.

"Već u 8:30 imamo preuzimanje kabineta. U 10 imamo evropskog gosta gospođu Ursulu fon der Lajen, da je dočekamo sa Vladom punog kapaciteta. To je Vlada koju je glasalo 46 poslanika, podsjetiću Vas to je najveća podrška koju je jedna vlada imala ikad u istoriji Crne Gore. To znači stabilnost i dobru osnovu", kazao je on.

Istakao je da će primijeniti program Evropa sad 2.

"Evropa sad 2 će biti u potpunosti primijenjen bez zareza razlike", kazao je on.

Sjednica Vlada će biti održana u 13 sati.

"Na njoj ćemo donijeti odluku o odlaganju popisa. Našli smo način da sačuvamo 700.000 eura za koje je Monstat govorio da ćemo izgubiti odlaganjem. To ćemo učiniti time što će popis biti 30. novembra, a ne 1. decembra", rekao je on.

Spajić je poručio da će uvijek biti spremni za konstruktivnu raspravu, ali da neće dozvoliti da se neko iživljava.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Kurban bajram imamu Islamske zajednice u Nikšiću Damiru Hodžiću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju i sreći sa svojim najbližima.
    Polaganjem vijenca na Spomen-kosturnicu u Nacionalnom parku „Sutjeska“, juče je u dolini heroja na Tjentištu obilježeno 81 godina od čuvene bitke na Sutjesci.