Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danijel Živković nosilac liste DPS-a

DPS
  • Autor onogost.me
  • 12.05.2023. u 16:58
Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković biće nosilac liste te partije na vanrednim parlamentarnim izborima. Osim Živkovića, na listi će biti Ivan Vuković, Abaz Dizdarević, Sanja Damjanović i Jevto Eraković.

Na izbornoj listi DPS-a biće i Nikola Rakočević, Miloš Nikolić, Aleksandra Vuković, Andrija Nikolić, Časlav Vešović, Nikola Janović, Zoja Đurović i Mihailo Anđušić.

Očekuje se da Glavni odbor Demokratske partije socijalista danas donese konačnu odluku o koalicionom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima koji su zakazani za 11. jun.

Državna izborna komisija danas nije potvrdila izbornu listu Vladimira Leposavića “Pravda za sve” koja je predata za parlamentarne izbore zakazane za 11. jun. Kako je saopšteno nakon sjednice, za potvrđivanje liste nedostaju 203 validna potpisa.

U susret junskim parlamentarnim izborima jedina izvjesna koalicija dogovorena je između Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, rečeno je nezvanično Portalu RTCG. Kako su nam saopštili naši izvori, nije nemoguće da to bude i šira koalicija, čiji bi dio bili i drugi politički subjekti, o čemu će biti riječi narednih dana.

Demokrate i URA su i ranije bili koalicioni partneri, ali su nakon čestih sukoba u martu ove godine obnovili saradnju i najavili koaliciju. Čvršću saradnju su najavili i lideri ovih stranaka, Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

Crnogorski građani će 11. juna na biralištima birati sastav novog parlamenta, nepune tri godine od izbora na kojima je poslije tri decenije razvlašćen DPS.

Podsjetimo, odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspustio je Skupštinu i raspisao za 11. jun vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
    Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.