Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate: DPS brani mandat malicioznim saopštenjima

img_2626
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2017. u 16:16

Iz Opštinskog Odbora Demokrata smatraju da silna želja nikšićkog DPS-a da ponovo, nakon četiri godine mandata koji im je, kako navode, dodijelio Drago Đurović, a u čijem su se cijelom trajanju vodili kao nestali, ukažu na svoje postojanje građanima Nikšića, stalno ih goni da se oglašavaju malicioznim saopštenjima. 

Oni ističu da je upravo takvo bilo je i ono jučerašnje, u kojem su, kako kažu, sopstvenu nervozu, usljed neumitnog približavanja poraza na martovskim izborima, pokušali da pripišu Demokratama koje nikad smirenije dočekuju nastupajući izborni proces, nimalo ne sumnjajući da će izvojevati pobjedu, na isti način kao što se to desilo u Budvi i Kotoru.

“Podsjećamo javnost da je sva nervoza DPS-a započela zbog naše najave da će biti izvrnuti iz fotelja iz kojih su uništavali Nikšić i njegovu budućnost. Mi razumijemo njihovu nervozu, jer su svjesni da optuženičke klupe, na koje svaki čas sijedaju, nemaju udobnost fotelja. Dok spekulišu o našim nesuđenim koalicijama, ne bi trebalo da zaborave da su njihove koalicije sa organizovanim kriminalom i tužene i suđene, što je svakako za pozdraviti, ali ne mislimo da je to nešto što bi trebalo da ih preporuči građanima ni Nikšića, niti Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Demokrate dodaju da DPS za njihov polet krivi  mladost,  ali da zaboravljaju pritom da, za razliku od, kako navode, šefa DPS-a na njegovim počecima, svoje mjesto u društveno-političkim procesima ne legitimizuju isključivo mladošću, nego i znanjem, što potvrđuju biografije njihovih funkcionera, koje su, dodaju, bez ijedne mrlje.

Radi svih onih koji, kako kažu, sa čuđenjem čitaju saopštenja DPS-a i pitaju se otkud u njima priča o vaspitanju, napominju da su za njih postali nevaspitani na dan izbora u Budvi, onog trenutka kada su ih tamo, kako navode, funkcioneri  Demokrata uhvatili u sred krađe glasova i učinili sve da ih u tome spriječe.

“Gospodo iz DPS-a, obećavamo vam, ako vas i u Nikšiću, kao u Budvi, uhvatimo u krađi glasova, budite sigurni da ćemo vas i tamo, uz sav rizik da nas u vašem naopakom sistemu vrijednosti shvatite kao “nevaspitane”, spriječiti u očiglednom vršenju krivičnih djela, jer je to obaveza svakog građanina”, poručuju Demokrate.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci