Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate: Jedino su štetni providni napadi DF-a

logo1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 04.02.2017. u 09:27

Demokrate Nikšića poručile su da je posljednje saopštenje DF-a ništa drugo nego prikrivena žaoka, upućena, kako su rekli, najperspektivnijem političkom subjektu u Crnoj Gori, a sve pod plaštom dušebrižništva.

Oni su tako reagovali na saopštenje DF-a u kome je ocijenjeno da je odluka Demokrata o samostalnom nastupu na lokalnim izborima u Nikšiću štetna i sebična.

”Iako smo u posljednje vrijeme bili u prilici da određene poteze DF-a veoma jasno protumačimo kao najavu napada na Demokrate u susret izborima u Nikšiću, mislili smo da se, zbog određenih izjava kojima su pokazivali kako su svjesni koliko je međusobna saradnja u opoziciji neophodna, neće odlučiti na tako nešto”, dodale su Demokrate.

Kako kažu, sigurni su da pobjeda opozicije ne zavisi od modela nastupa na izborima, već od međusobne saradnje i nenapadanja, kako se, objašnjavaju Demokrate, i DF do sada više puta uvjerio i kako je veoma svjestan.

”Ovaj posljednji, nazovimo ispad, nikšićkog Fronta nije ništa drugo već potvrda starog iskustva. Nakon Budve i Kotora u kojima je opozicija nastupila u četiri, odnosno pet kolona, i nakon sjajnih pobjeda koje je opozicija izvojevala u tim opštinama, a bila je na više različitih lista, samo čelnici DF-a znaju šta im je trebalo ovo otvaranje paljbe po nama. Oni znaju, a mi slutimo, i nadamo se da se varamo. Zbog opozicionog birača, ma gdje se on nalazio i ma koga glasao”, navode Demokrate.

Demokrate su poručile DF-a da se ostave napada na njih, jer, kako su naveli, a ma baš nijednom neće ostati dužni.

”Jedino što je štetno, poštovana gospodo iz DF-a i poštovane kolege, jesu vaši, sada već providni napadi na jedan po jedan politički subjekt u opoziciji, kojima vrlo često, iz samo vama znanih razloga i nezasluženo, lijepite etikete saradnje sa Milom i DPS-om, a kad taj subjekt dovedete skoro do nestajanja sa političke scene, onda vam je najbolji i onda se baš sa njim odlučujete na predizborne koalicije. Još jednom pozivamo da se vratite u vinklo i da opozicionu saradnju i međusobnu koordinaciju u susret veoma važnim izborima ne dovodite u pitanje ishitrenim potezima i ničim izazvanim strelicama ka Demokratama”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.