Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate: Lokalna vlast ne posvećuje dovoljno pažnje manjim klubovima

13942255_10206898873005994_527714671_n
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 06.08.2016. u 14:26

Poslednja dešavanja sa FK Čelik bila su dovoljan povod da Demokarte analiziraju cjelokupnu sportsku situaciju u Nikšiću, sa zaključkom da je sportski život grada, kako navode, prepušten skoro zaboravu.

Goran Mićović, član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, upozorava na trenutnu situaciju ističući da su pojedini gradski klubovi na pragu gašenja, a iz Nikšića su, navodi, ponikle nekadašnje velike zvijezde borilačkih sportova, košarke, fudbala i rukometa.

„Lokalna vlast ne posvećuje dovoljno pažnje manjim klubovima. Klubovi su prepušteni samofinansiraju, a u njima ima mnogo talentovane djece koja sanjaju da će napraviti veliki uspjeh, ali se, nažalost, suoče sa surovom realnošću budući da država i opština na njih ne okreću glavu.Predjeli na periferiji grada imaju odlične uslove za izgradnju sportskih kompleksa za pripreme sportskih klubova iz naše zemlje, jer je pogubna činjenica da klubovi iz naše zemlje sve više preferiraju da odlaze na pripreme u druge zemlje, dok imaju sve uslove i ovdje“, navodi Mićović.

O neiskorišćenosti sportske infrastrukture, kako kaže, najbolje govori činjenica da u poslednjih 10 godina u gradu pod Trebjesom nije organizovano nijedno veliko međunarodno takmičenje u pojedinačnim i grupnim sportovima.

„Zbog niza loših privatizacija velikih ugostiteljskih objekata, opština Nikšić nema dovoljno smještajnih kapaciteta. Imamo primjera manjih borilačkih, rukometnih, fudbalskih klubova, koji danas nemaju prostore za organizovanje treninga, već su prinuđeni da treniraju na gradskim zelenim površinama. Zaista zabrinjava činjenica što su djeca i mladi ljudi postali žrtve loše politike lokalnog Sekretarijata za mlade i sport“, smatra on.

Kako poručuje, Demokrate u svojim redovima imaju ljude koji su prepoznati kao odlični sportisti, sa već izgrađenim karijerama, i koji svojom stručnošću i entuzijazmom, zajedno sa ostalim ljudima od volje i znanja, mogu doprinijeti poboljšanju uslova za bavljenje sportom u Nikšiću, ali i u Crnoj Gori. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.