Demokrate: Lokalna vlast ne posvećuje dovoljno pažnje manjim klubovima

13942255_10206898873005994_527714671_n
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 06.08.2016. u 14:26

Poslednja dešavanja sa FK Čelik bila su dovoljan povod da Demokarte analiziraju cjelokupnu sportsku situaciju u Nikšiću, sa zaključkom da je sportski život grada, kako navode, prepušten skoro zaboravu.

Goran Mićović, član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, upozorava na trenutnu situaciju ističući da su pojedini gradski klubovi na pragu gašenja, a iz Nikšića su, navodi, ponikle nekadašnje velike zvijezde borilačkih sportova, košarke, fudbala i rukometa.

„Lokalna vlast ne posvećuje dovoljno pažnje manjim klubovima. Klubovi su prepušteni samofinansiraju, a u njima ima mnogo talentovane djece koja sanjaju da će napraviti veliki uspjeh, ali se, nažalost, suoče sa surovom realnošću budući da država i opština na njih ne okreću glavu.Predjeli na periferiji grada imaju odlične uslove za izgradnju sportskih kompleksa za pripreme sportskih klubova iz naše zemlje, jer je pogubna činjenica da klubovi iz naše zemlje sve više preferiraju da odlaze na pripreme u druge zemlje, dok imaju sve uslove i ovdje“, navodi Mićović.

O neiskorišćenosti sportske infrastrukture, kako kaže, najbolje govori činjenica da u poslednjih 10 godina u gradu pod Trebjesom nije organizovano nijedno veliko međunarodno takmičenje u pojedinačnim i grupnim sportovima.

„Zbog niza loših privatizacija velikih ugostiteljskih objekata, opština Nikšić nema dovoljno smještajnih kapaciteta. Imamo primjera manjih borilačkih, rukometnih, fudbalskih klubova, koji danas nemaju prostore za organizovanje treninga, već su prinuđeni da treniraju na gradskim zelenim površinama. Zaista zabrinjava činjenica što su djeca i mladi ljudi postali žrtve loše politike lokalnog Sekretarijata za mlade i sport“, smatra on.

Kako poručuje, Demokrate u svojim redovima imaju ljude koji su prepoznati kao odlični sportisti, sa već izgrađenim karijerama, i koji svojom stručnošću i entuzijazmom, zajedno sa ostalim ljudima od volje i znanja, mogu doprinijeti poboljšanju uslova za bavljenje sportom u Nikšiću, ali i u Crnoj Gori. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja će se održati 10. februara, odbornici će odlučivati o predlogu za smjenu predsjednika opštine Marka Kovačevića.
Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić poručila je za TVCG da će predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić biti kandidat DF-a za predsjedničke izbore, ukoliko kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) bude Milo Đukanović.
Crnogorski državljanin može prijaviti prebivalište, ili prijaviti promjenu prebivališta, na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje. Ako je u toj prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu druge osobe, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu, predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.