Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate Nikšić: DPS tri decenije pustošio grad i brukao Sutjesku

Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 05.09.2024. u 20:50
O sistemskom uništavanju daje sebi za pravo da govori DPS Nikšić, Opštinski odbor koji je tri decenije pustošio ovaj grad i uništio budućnost budućih generacija, saopštio je Opštinski odbor Demokrata Nikšić.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a, koji je kazao da su Demokrate sistemski uništavale simbol grada pod Trebjesom.

Kako su naveli, kada je riječ o FK Sutjeska, DPS je taj koji bi najmanje trebao da se čuje jer građani Nikšića nijesu zaboravili vrijeme kada Sutjesku su vodili kadrovi DPS-a i Aca Đukanovića.

“Nijesu građani Nikšića zaboravili kad se Sutjeska za vrijeme DPS-a borila za opstanak i igrala baraž za ispadanje iz Prve lige, kad su utakmice namještali i time brukali i klub i grad, kad su kasnile plate igračima, trenerima i zaposlenima u klubu i kad se klub suočavao sa ponorom”, kazali su u reagovanju.

Navode da Sutjeska za tri godine nove vlasti ima titulu prvaka države, te Kup Crne Gore. Takođe, Sutjeska danas uz sebe ima i FK Čelik, koji je DPS vlast ugasila, a čije osnovanje su upravo pomogli nova vlast u Nikšiću i uprava FK Sutjeska.

“Takođe, Demokrate su dale veliki doprinos rekonstrukciji gradskog stadiona, čime sunse stvorile pretpostavke da reprezentacija Crne Gore, po prvi put u istoriji, zaigra u Nikšiću”, kaže se u saopštenju.

Ističu da je Demokratska partija socijalista u Nikšiću potisnula bilo kakve šanse za razvoj i napredak.

“Nikšić, koji je nekada bio centar industrijskog razvoja i ekonomske snage Crne Gore, pretvoren je u simbol stagnacije, korupcije i neodgovorne politike. DPS, vođen sopstvenim interesima i interesima uskog kruga političkih moćnika koje je interesovao samo “svoj džep”, potisnuo je bilo kakve šanse za razvoj i napredak, unazađujući ekonomske, socijalne i kulturne temelje Nikšića”, ističu.

Takođe, kako su kazali, Nikšić, koji je nekad bio industrijski gigant, prepoznat i cijenjen u cijeloj Jugoslaviji, potpuno je uništen koz neodgovorne privatizacije, loše upravljanje praćeno korupcijom. Ono što je posebno poražavajuće jeste činjenica da je DPS ugrozio i budućnost generacija koje dolaze.

“Nakon pada vlasti DPS-a u Nikšiću zatečena je zapostavljena infrastruktura, zaboravljeno obrazovanje i zanemaren zdravstveni sistem. O kulturi i društvenom životu da ne pričamo, on je godinama bio pod teretom političkog manipulisanja i kontrole”, dodaju.

Kako su poručili, poslove i plate dobijali su samo oni njihovi “koje teren prepoznaje”, socijalne pomoći primale su porodice bliske vlasti, koje, kako navode, nijesu ni imale potrebe za tim.

“O nepočinstvima DPS-a možemo govoriti i satima, pa čak i danima, kako u Nikšiću, tako i u cijeloj Crnoj Gori. Vlast u Nikšiću, čiju okosnicu čine Demokrate, nastavlja da rješava probleme koje DPS nije bio sposoban da riješi, probleme koje je DPS izazvao i probleme koji utiču na budućnost svih građana. Funkcioneri DPS-a nakon pada vlasti su državna preduzeća ostavili u milionske dugove, a partijski bliskim firmama uplaćivali milionske račune”, navode u reagovanju.

Iz Demokrata su poručili DPS-u da ne vode brigu o nečemu što su uništili, opljačkali i rasprodali, već da rade nešto korisno.

“Znamo da vas boli to što neko radi, ali se potrudite i vi. Pokušajte makar da uradite nešto iz pozicije opozicije za narod, kad ste za vrijeme vlasti radili samo za sebe”, zaključuju u reagovanju.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci