Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate održale protest ispred zgrade Opštine, došlo do manjeg konflikta sa komunalnom policijom

demokrate_naslovna1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2017. u 09:00

Demokratska Crna Gora održala je danas protest ispred zgrade Skupštine opštine Nikšić, sa kojeg su poručili da neće pristati na, kako su rekli, uvođenje jednopartizma u Nikšiću.

„To je poruka upozorenja i domaćoj i inostranoj javnosti i svim formalnim i neformalnim centrima moći. Jednopartizam stvara pogubne posljedice, jednopartizam znači da se narod ne pita, da se ne čuje glas naroda, jednopartizam znači da građani ne mogu ostvarivati svoja prava, jednopartizam znači da vlast ne polaže račune i da nema nikakve kontrole“, rekao je potpredsjednik te stranke i kandidat za nosioca liste Momo Koprivica, osvrćući se na nedavno održane lokalne izbore, koje su opozicione stranke bojkotovale.

Što se tiče Demokratske Crne Gore, kako je dodao, bez ponavljanja lokalnih izbora u Nikšiću, nema niti može biti rješavanja krize na državnom nivou.

„To je uslov svih uslova kada je u pitanju Demokratska Crna Gora. I pored onih dobro poznatih razloga u vezi prekida bojkota parlamenta, dodajemo još jedan, a to je ponavljanje lokalnih izbora u Nikšiću“, poručio je Koprivica na skupu koji je organizovan uoči konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta, a na kome je prisustvovalo oko 150 članova i simpatizera Demokratske Crne Gore.

„Ko odustane od ovih demokratskih zahtjeva izdao je Nikšić, a ko izda Nikšić izdao je Crnu Goru“, jasan je on.

Koprivica je istakao da bi današnji konstitutivnisaziv nikšićkog parlamenta trebalo da donese odluku o raspuštanju lokalnog parlamenta.

„Zadnji taj staljinistički, jednopartijski je vrh u Evropi izvirio je upravo iz nikšićkih budžaka. Upravo u Nikšiću, srcu Evrope i nećemo dozvoliti da Nikšić bude crna tačka na mapi Evrope“, zaključio je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata.  

Uoči konferencije za medije ispred zgrade Opštine, došlo je do verbalnog incidenta, pošto komunalna policija nije dozvolila aktivistima te stranke da uključe agregat.

Pripadnici Komunalne policije saopštili su da za to ne postoji dozvola

Na to su poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore reagovali tako što su postavili agregat između sebe, nakon čega je pres počeo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.