Demokrate predale kandidaturu Bečića

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 26.02.2023. u 21:33
Predstavnici Demokratske Crne Gore predali su večeras Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu Alekse Bečića za predsjedničke izbore, koji će biti održani 19. marta.

Funkcioner Demokrata Nikola Rovčanin je, ispred partije, kazao da predaju svu potrebnu dokumentaciju i preko 50 odsto više od potrebnih potpisa. Istakao je i da je Bečić pobjednički kandidat, te da ga vide u drugom krugu.

“Našem kadidatu je Crna Gora i kolijevka i grob, tako da on čašću stoji iza savoje kandidature”, rekao je Rovčanin u DIK-u.

Potpise podrške zvanično je predala poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Rok za predaju predsjedničkih kandidatura ističe večeras u ponoć.

DIK je do sada potvrdio kandidature Andrije Mandića (NOVA), Draginje Vuksanović Stanković (SDP) i Mila Đukanovića (DPS).

Danas su potpise podrške predali Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i Jakov Milatović (Pokret “Evropa sad”).

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  DEMOS će podržati kandidata Pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, saopšteno je iz te partije.
  Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nijesu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa. Izbori su bili konkurentni sa sedam potvrđenih kandidatura za predsjednika Crna Gore, sprovedeni bez većih problema u organizaciji, dok su temeljna prava kandidata i birača, da slobodno predstave svoje programe, odnosno sprovedu svoje biračko pravo, u najvećem dijelu poštovana.
  Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanim za 2. april i pozvao sve njihove i članove i simpatizere da glasaju za novog predsjednika Crne Gore.