Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demos formirao Opštinski odbor u Nikšiću

demos1
Demos
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2016. u 13:53

Demos je na današnjoj sjednici Opštinskog odbora u Nikšiću, formirao svoju lokalnu strukturu, a za predsjednika je izabran Dragiša Janjušević, saopšteno je iz te partije.

Janjušević je istakao važnost prelaska iz faze dosadašnjeg Inicijativnog odbora u Opštinski odbor sa punim kapacitetom za buduće funkcionisanje stranke na lokalnom nivou. 

Istakao je primjetan rast podrške Demosu u Nikšiću i sve veću zainteresovanost građana za članstvo u stranci.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić podsjetio je na industrijsko-privredne potencijale Nikšića koji, kako kaže, sistematskim uništavanjem u Crnoj Gori od strane aktuelne vlasti, propadaju i građane ove nekad bogate opštine dovode na ivicu egzistencije.

Lekić je upoznao članove Opštinskog odbora sa najnovijim dešavanjima na političkoj sceni, ističući potrebu crnogorskog društva za demokratskim promjenama. Podsjetio je na istorijat političkih poteza opozicije u pravcu formiranja mehanizma kontrole zloupotrebe državnih resursa i pripreme slobodnih i fer izbora.

On je, takođe, naglasio otvorenost Demosa za opozicionu saradnju na ravnopravnim osnovama uz ozbiljan, konstruktivan i politički kulturan pristup svih partnera.

Predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović iskazao je zadovoljstvo dinamikom rada lokalnih struktura u pravcu formiranja opštinskih odbora. Danilović je upoznao članove OO Demosa u Nikšiću sa planom rada u narednom periodu i istakao važnost jakih lokalnih struktura u njegovoj realizaciji.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.