Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF: DPS će postati partija italijanske nacionalne manjine u Crnoj Gori

df-logo-2_1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.01.2020. u 13:48

Saopštenje DPS Nikšić, u kojem neće da odgovore kako to da svojoj zemlji kliču na italijanskom jeziku, kao i na brojne druge argumente, pokazuje da su veoma nervozni i da tamo nije ostao više niko kadar da sastavi dvije jasne rečenice, navode iz nikšićkog DF-a.

“Nismo ni sumnjali da će Mitrović rado prihvatiti italijansko prezime Kapelo. Kao što su prihvatili i zelenu boju sa italijanske zastave, svjedočeći neprestano kako im je Gaeta Milija od Nikšića, iako ni oni niti iko od njihovih predaka nije nikada tamo bio. To isto ne možemo reći za Beograd u kom mnogi njihovi funkcioneri imaju imovinu i stanove. DPS polako ali sigurno ide ka tome da postane politička stranka italijanske nacionalne manjine u Crnoj Gori, baštineći pokušaje rušenja sopstvene zemlje koji su se, poput onih ustaških Anta Pavelića, logistički pripremali u Italiji”, stoji u saopštenju DF-a Nikšić.

Svako treba da, kako kažu, ide tamo gdje mu je srcu milije.

“A to je za gospodu DPS-a država Italija, gradić Gaeta u kojoj su boravili njihovi uzori na koje se ugledaju u borbi za “pravo, čast i slobodu Crne Gore”. Mi ćemo kao i naši preci ostati u Nikšiću i Crnoj Gori, vjerni vjeri naših pradjedova i onim vrijednostima koje su nam oni ostavili”, zaključili su oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.