Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF: Jubilej Željezare je omaž njenom propadanju

arsenije_lalatovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2016. u 13:18

Pokret za promjene i Demokratski front saopštili su da sa žaljenjem konstatuju da je praznik star šest decenija, zapravo, omaž propadanju nekadašnjeg giganta - nikšićke Željezare.

”Činjenica je da se ovaj veliki dan, u kojem su utkane generacije i generacije naših sugrađana, dočekuje su situaciji koja se može tretirati, kao jedna od najgorih i najtežih od samih početaka… Period propadanja nikšićkog giganta dolazi sa vladajućom klikom, koja dovodeći štetočinjske investitore uspijeva da napravi sistem u kojem radnici nemaju dostojanstvo i u kojem funkcioniše robovlasnički sistem upravljanja. Potvrda ovoga stava su svakodnevni protesti, mobing i drugi oblici prisile od strane „investitora” a sve u dogovoru sa režimom koji je svjetlosnim godinama udaljen od realnih potreba i interesa radnika i građana”, navodi se u saopštenju koje potpisuje funkcioner PzP-a i odbornik DF-a Arsenije Lalatović.

Lalatović je rekao da bi bilo bolje da radnici imaju dostojna prava i mogćnost da žive od poštenog rada.

”Činjenica da od obećanja prilikom dolaska turskih toš-čeklija do danasnjeg dana da nije ništa ostvareno pokazuje licemjerstvo i fakat da ovaj slavni dan šminkaju koncertima i novogodišnjim poklončićima, dok veliki broj radnika ima neriješen status, iako po slovu zakona bi trebalo da je drugačije. Umjesto novogodišnjih laži, mnogo bi bilo bolje i efektnije da radnici imaju prava dostojna radnika i ljudi, kao i da imaju mogućnost da žive od poštenog rada”, navodi se dalje u saopštenju.

”Pokret za promjene i Demokratski front pita javnost da li je stid ovu „gospodu”, od njihovog učešća u uništavanju i Željezare i drugih firmi koje su nekada služile na ponos gradu pod Trebjesom”, pita se u saopštenju DF-a.

Iz te političke grupacije čestitali su Dan fabrike svim željezarcima, uz obećanje da će kada dođe vrijeme ispitati sve ugovore i poslovne aranžmane, kako ovih tako i drugih saradnika, kako su rekli, aktuelnog odnarođenog režima.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci