Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF: Jubilej Željezare je omaž njenom propadanju

arsenije_lalatovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2016. u 13:18

Pokret za promjene i Demokratski front saopštili su da sa žaljenjem konstatuju da je praznik star šest decenija, zapravo, omaž propadanju nekadašnjeg giganta - nikšićke Željezare.

''Činjenica je da se ovaj veliki dan, u kojem su utkane generacije i generacije naših sugrađana, dočekuje su situaciji koja se može tretirati, kao jedna od najgorih i najtežih od samih početaka... Period propadanja nikšićkog giganta dolazi sa vladajućom klikom, koja dovodeći štetočinjske investitore uspijeva da napravi sistem u kojem radnici nemaju dostojanstvo i u kojem funkcioniše robovlasnički sistem upravljanja. Potvrda ovoga stava su svakodnevni protesti, mobing i drugi oblici prisile od strane „investitora" a sve u dogovoru sa režimom koji je svjetlosnim godinama udaljen od realnih potreba i interesa radnika i građana'', navodi se u saopštenju koje potpisuje funkcioner PzP-a i odbornik DF-a Arsenije Lalatović.

Lalatović je rekao da bi bilo bolje da radnici imaju dostojna prava i mogćnost da žive od poštenog rada.

''Činjenica da od obećanja prilikom dolaska turskih toš-čeklija do danasnjeg dana da nije ništa ostvareno pokazuje licemjerstvo i fakat da ovaj slavni dan šminkaju koncertima i novogodišnjim poklončićima, dok veliki broj radnika ima neriješen status, iako po slovu zakona bi trebalo da je drugačije. Umjesto novogodišnjih laži, mnogo bi bilo bolje i efektnije da radnici imaju prava dostojna radnika i ljudi, kao i da imaju mogućnost da žive od poštenog rada'', navodi se dalje u saopštenju.

''Pokret za promjene i Demokratski front pita javnost da li je stid ovu „gospodu", od njihovog učešća u uništavanju i Željezare i drugih firmi koje su nekada služile na ponos gradu pod Trebjesom'', pita se u saopštenju DF-a.

Iz te političke grupacije čestitali su Dan fabrike svim željezarcima, uz obećanje da će kada dođe vrijeme ispitati sve ugovore i poslovne aranžmane, kako ovih tako i drugih saradnika, kako su rekli, aktuelnog odnarođenog režima.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.