Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF: Mi Crnoj Gori kličemo na maternjem, a ne na italijanskom jeziku

df-logo-2
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.01.2020. u 08:31

Patosiran saopštenjem DF-a i otkriven u svojim zlodelima, gdje podstiče omladinu za sitan novac da šara i skrnavi trobojku, onakvu kakvu su mogli vidjeti na samrtnom odru kralja Nikole, Ivan Mitrović Kapelo je do kasno u noć dumao sa svojim "emancipovanim intelektualcima" kako da objasni građanima to što se predstavlja kao neki velji Crnogorac, a plaća omladinu da skrnavi zastavu kraljevine Crne Gore, saopštili su iz Demokratskog fronta Nikšić reagujući na sinoćnje saopštenje DPS-a.

Omladina iz redova Mitrovićevog opštinskog odbora, kako navode, je masovno na litijama i oni se sreću u radosti i ljubavi sa svojom braćom u Hristu.

“Sastanci koji se ovih dana održavaju u DPS-u više liče na pokajanja i svakome je vidno da su usiljeni. DPS je mrtav i to je svima iz “prepunih sala” te partije jasno osim Mitroviću i njegovoj ekipi. Znamo vrlo dobro koliko se članovi DPS stide Mitrovićevih metoda i njegove pameti i koliko su srećni što će i to brzo proći”, stoji u saopštenju.

DF, kako navode, nije učestvovao ni u jednom pokušaju paljenja bilo koje zastave ali, dodaju, imaju političko pravo i istorijsko utemeljenje da više vole zastavu kraljevine Crne Gore nego onu koju je “nametnuo Milo Đukanović”.

“Isto tako, kao ljudi iz grada u kom je rođena majka Vuka Karadžića i u kojem živi veliki broj Drobnjaka, čiji je Vuk Karadžić izdanak, svojoj Crnoj Gori kličemo na maternjem jeziku a ne na italijanskom kako to rade Mitrović i oni oko njega. Kakva je to ljubav prema Crnoj Gori kad se stidiš njene trobojke, istorije i njenog jezika? Kada učiš omladinu da šara MNE a da nigdje nema ćiriličnog natpisa Crna Gora. Kad ih učiš da kliču: E viva Montenegro! A nigdje uzvika: Živjela Crna Gora! E pa mi volimo trobojku, kličemo Crnoj Gori na svom jeziku i kažemo: Živjela Crna Gora! I volimo Nikšić i Crnu Goru više od Gaete i Italije! Mitrović je Veljović na kvadrat!”, poručili su iz DF-a Nikšić.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.