DF i PZP: Opštinsko priznanje za Novaka je znak politike pomirenja, ali i uvertira za nagradu počasnog građanina

pzp_vladan
  • Autor onogost.me
  • 11.09.2015. u 14:40

Odbornik OO PZP-a, Vladan Raičević, inače i član žirija za ovogodišnju dodjelu nagrade Oslobođenja Nikšića, kaže da je odluka komisije da se Novaku Đokoviću dodijeli ovogodišnji laureat, bio jedini i pravi izbor. 

Za Raičevića je ovo zapravo samo uvod za još prestižno priznanje.

„Obzirom da je sa ogromnom većinom dobio podršku Žirija, čvrsto vjerujemo da će  Novak, na prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine, na kojoj će se raspravljati o predlogu odbornika Pokreta za promjene i drugih odbornika Demokratskog fronta o dodjeli nagrade “počasni građanin”,  takođe dobiti to prestižno priznanje,  jer Novak pripada Nikšiću a i Nikšić Novaku“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Raičević.

Raičević u saopštenju ističe da je ovo priznanje Đokoviću pozitivan signal u kontekstu politike pomirenja.

„U trenucima kada Nikšiću na svim poljima nedostaju blistavi rezultati, Novak Đoković  zaista zaslužuje ovako prestižno priznanje.Takođe smatramo da, ako treba da se ponosimo istinskim veličinama, koje mogu jedino da nas spoje, a ne razdvajaju, onda je to dobitnik ovogodišnjeg priznanja“, zaključuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. To je saopštio poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On je kazao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.