DF: Raspisati referendum o lipama

stari_trg_nova_www
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2016. u 11:27

„Demokratski front Nikšić će narednih dana krenuti u proceduru za raspisivanje opštinskog referenduma na kojem bi građani zaustavili nakaradnu odluku lokalne samouprave da se posijeku višedecenijski drvoredi lipa na Trgu Slobode“, navode iz te partije.

Kako ističu, ova inicijativa, koja je potekla od mladih DF-a i odbornika DF-a Marka Kovačevića, ima za cilj da spriječi uništavanje gradskog jezgra Nikšića i da se najzad prekine sa praksom da se o najvažnijim pitanjima za naš grad ne konsultuju građani, i da se o glavnim problemima čak i ne održavaju javne rasprave.

„Drvoredi lipa u centru grada su nešto po čemu se prepoznaje Nikšić, ono što generacije naših građana nose u srcu, a što i ljudi sa strane ponesu kao jednu od najljepših uspomena. U krajnjem, drvoredi lipa su jedan od poslednjih simbola Nikšića, jer su mnogi drugi simboli nestali nakon višegodišnjeg haosa koji se dešava pod vlašću DPS-a i njegovih partnera SDP-a i SD-a“, navode iz te partije i dodaju da su sigurni smo da će Nikšićani odbraniti svoj grad i da će se zaustaviti, kako ističu, njegovo dalje uništavanje i ponižavanje građana.

„Želimo, takođe, da odamo priznanje onima u NVO sektoru koji su prvi digli glas protiv namjere da se devastira srce našeg grada. DF očekuje da nadležni neće praviti opstrukcije i da će referendum biti zakazan, a nakon toga i održan u terminu koji je predviđen zakonom“, poručuju iz DF-a. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja će se održati 10. februara, odbornici će odlučivati o predlogu za smjenu predsjednika opštine Marka Kovačevića.
Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić poručila je za TVCG da će predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić biti kandidat DF-a za predsjedničke izbore, ukoliko kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) bude Milo Đukanović.
Crnogorski državljanin može prijaviti prebivalište, ili prijaviti promjenu prebivališta, na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje. Ako je u toj prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu druge osobe, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu, predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.