Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF: Raspisati referendum o lipama

stari_trg_nova_www
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2016. u 11:27

„Demokratski front Nikšić će narednih dana krenuti u proceduru za raspisivanje opštinskog referenduma na kojem bi građani zaustavili nakaradnu odluku lokalne samouprave da se posijeku višedecenijski drvoredi lipa na Trgu Slobode“, navode iz te partije.

Kako ističu, ova inicijativa, koja je potekla od mladih DF-a i odbornika DF-a Marka Kovačevića, ima za cilj da spriječi uništavanje gradskog jezgra Nikšića i da se najzad prekine sa praksom da se o najvažnijim pitanjima za naš grad ne konsultuju građani, i da se o glavnim problemima čak i ne održavaju javne rasprave.

„Drvoredi lipa u centru grada su nešto po čemu se prepoznaje Nikšić, ono što generacije naših građana nose u srcu, a što i ljudi sa strane ponesu kao jednu od najljepših uspomena. U krajnjem, drvoredi lipa su jedan od poslednjih simbola Nikšića, jer su mnogi drugi simboli nestali nakon višegodišnjeg haosa koji se dešava pod vlašću DPS-a i njegovih partnera SDP-a i SD-a“, navode iz te partije i dodaju da su sigurni smo da će Nikšićani odbraniti svoj grad i da će se zaustaviti, kako ističu, njegovo dalje uništavanje i ponižavanje građana.

„Želimo, takođe, da odamo priznanje onima u NVO sektoru koji su prvi digli glas protiv namjere da se devastira srce našeg grada. DF očekuje da nadležni neće praviti opstrukcije i da će referendum biti zakazan, a nakon toga i održan u terminu koji je predviđen zakonom“, poručuju iz DF-a. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci