Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dijalog o političkoj krizi nastaviće u avgustu

07
TVCG
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2021. u 16:03

Predstavnici većine političkih partija, koji su se sastali danas na poziv predsjednika parlamenta Aleske Bečića, dogovorili su nastavak dijaloga o rješenju političke krize za početak avgusta. Podsjećamo, predstavnici koalicije Za budućnost Crne Gore nijesu prisustvovali današnjem sastanku.

Na novom sastanku koji je planiran za avgust trebalo bi da bude utvrđena metodologija za deblokadu pravosuđa, prenosi rtcg.me.

Predsjednik parlamenta, Bečić, predložio je izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, po kojem bi se izbori koji bi trebalo da se održe do kraja godine odgodili, i održali u istom danu u martu naredne godine.

Bečić je novinarima nakon sastanka saopštio da je stav njegove Demokratske Crne Gore jasan, navodeći da je protiv obaranja Vlade i novih izbora. Kako prenosi portal Javnog servisa, Bečić kaže da je njegova partija za rekonstrukciju Vlade sa istim premijerom.  Saglasan je da nam ne trebaju novi izbori.

Na sastanku su prisustvovali Boris Bogdanović (Demokrate), Goran Đurović (URA), Srđan Pavićević (CIVIS), Miodrag Lekić (Demos), Ivan Vuković (DPS), Ivan Brajović (SD), Raško Konjević (SDP), Andrija Popović (LP), Fatmir Đeka (Demokratska partija),Nik Đeljošaj (Albanska alternativa) i Ervin Ibrahimović (BS).

Bečić je, u pozivu upućenom predsjednicima partija vlasti i opozicije, naveo da je ubrzanje evropskog puta Crne Gore, kao ključnog spoljnopolitičkog cilja oko kojeg postoji politički konsenzus u društvu i ogromna podrška građana, njihova zajednička obaveza.

On je naveo da već duži niz godina Crna Gora ne uspijeva da reformiše izborno zakonodavstvo, deblokira v.d. stanje u pravosuđu i riješi problem kontinuiranih izbornih procesa na lokalnom nivou, koji vrlo često parališu sistem u cjelini.

Kako je kazao, upravo je za rješavanje mnogih od tih pitanja potrebna dvotrećinska, odnosno tropetinska većina u Skupštini.

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.