DIK: OIK Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 22.12.2022. u 12:08
Državna izborna komisija je sa 9 glasova „za“ i jednim „uzdržanim“ usvojila prigovore i naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora na biračkim mjestima 1-Sala SO Šavnik i 14-Kafana Kruševice, saopšteno je iz DIK.

Kako navode u saopštenju, Državna izborna komisija razmotrila je prigovore kandidata izborne liste DPS-SD „Prava stvar“ Srećka Kotlice koji se odnose na propust Opštinske izborne komisije Šavnik.

“DIK je konstatovala da je Opštinska izborna komisija Šavnik saglasno članu 102 Zakona o izboru odbornika i poslanika dužna raspisati ponovne izbore u slučaju kada su izbori poništeni na pojedinom biračkom mjestu. Takođe, saglasno zakonu propisano je da se ponovni izbori sprovode najkasnije u roku od 7 dana od dana ponišenja izbora”, zaključuje se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Izjava Nemanje Vukovića, funkcionera Demokrata, u čijim okvirima je kazao da odbornici te partije neće glasati za Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, nije ništa drugo do novo razotkrivanje istine da je njihovo zalaganje i borba za građansku i evropsku Crnu Goru mrtvo slovo na papiru, naveli su iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.