Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DIK potvrdio predsjedničku kandidaturu Gorana Danilovića

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 27.02.2023. u 14:11
Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je predsjedničku kandidaturu Gorana Danilovića. Prema saznanjima Portala RTCG, ukazano je da su svi nedostaci uklonjeni. Funkcioneri Ujedinjene Crne Gore predali su stručnoj službi Državne izborne komisije ranije potpise podrške predsjedničkoj kandidaturi Danilovića, lidera te stranke.

Član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore Milivoje Brdža Brković kazao je za Portal RTCG juče da u tom političkom subjektu očekuju prihvatanje kandidature kandidata Ujedinjene Crne Gore, Gorana Danilovića.

Podsjećamo, DIK je u srijedu utvrdio da nedostaje 2.269 validnih potpisa za kandidaturu Danilovića. Njemu je tada ostavljen rok od 48 sati da otkloni nedostatke.

Lider Ujedinjene tvrdio je da je neko brisao podatke sa obrazaca, i na taj način učinio 316 obrazaca nevalidnim.

DIK je spornu dokumentaciju uputio Specijalnom državno tužilaštvu. Komentarišući ovaj slučaj, Brković je kazao da “Ujedinjena Crna Gora neće odustati dok ne budu snosili odgovornost oni koji su htjeli da nam nanesu nemjerljivu štetu”.

Lider UCG Goran Danilović u više navrata je prethodnih dana pozivao tužilaštvo da se uključi u slučaj.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.