DIK potvrdio predsjedničku kandidaturu Gorana Danilovića

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 27.02.2023. u 14:11
Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je predsjedničku kandidaturu Gorana Danilovića. Prema saznanjima Portala RTCG, ukazano je da su svi nedostaci uklonjeni. Funkcioneri Ujedinjene Crne Gore predali su stručnoj službi Državne izborne komisije ranije potpise podrške predsjedničkoj kandidaturi Danilovića, lidera te stranke.

Član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore Milivoje Brdža Brković kazao je za Portal RTCG juče da u tom političkom subjektu očekuju prihvatanje kandidature kandidata Ujedinjene Crne Gore, Gorana Danilovića.

Podsjećamo, DIK je u srijedu utvrdio da nedostaje 2.269 validnih potpisa za kandidaturu Danilovića. Njemu je tada ostavljen rok od 48 sati da otkloni nedostatke.

Lider Ujedinjene tvrdio je da je neko brisao podatke sa obrazaca, i na taj način učinio 316 obrazaca nevalidnim.

DIK je spornu dokumentaciju uputio Specijalnom državno tužilaštvu. Komentarišući ovaj slučaj, Brković je kazao da “Ujedinjena Crna Gora neće odustati dok ne budu snosili odgovornost oni koji su htjeli da nam nanesu nemjerljivu štetu”.

Lider UCG Goran Danilović u više navrata je prethodnih dana pozivao tužilaštvo da se uključi u slučaj.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Državna izborna komisija DIK priprema se za drugi krug predsjedničkih izbora. U nedjelju počinje štampanje glasačkih listića, a ovoga puta neće biti žrijebanja, nego će kandidati nastupati pod istim rednim brojevima kao i u prvom krugu. Iz Komisije poručuju da su postojeći zakoni nedorečeni kada je u pitanju organizacija drugog kruga izbora, zbog čega apeluju da se konačno pristupi izbornoj reformi.
  Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).
  Mislim da je moguć scenario da Ustavni sud poništi Đukanovićev potez o raspuštanju Skupštine Crne Gore, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.