Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović donio Ukaz o raspuštanju Skupštine

gov.me, Kabinet predsjednika
 • Autor onogost.me
 • 16.03.2023. u 18:30
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je Ukaz o raspuštanju Skupštine Crne Gore.

Kako se naglašava, Ukaz o raspuštanju 27. saziva Skupštine Crne Gore stupa na snagu danom donošenja, a Ukaz će biti objavljen u Službenom listu Crne Gore.

Đukanović je, kako ističu iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, donio Ukaz na osnovu člana 92 tačka 3 Ustava Crne Gore.

Đukanović je ranije isticao da ga dio pravnog tima savjetuje da ima zakonske uslove da raspusti parlament i raspiše izbore, ako do danas ne bude izabrana nova vlada.

Po raspuštanju Skupštine, izbori mogu biti održani najranije za 60, a najkasnije za 100 dana, što znači da bi prijevremeni parlamentarni izbori mogli da se održe krajem maja ili početkom juna.

Podsjećamo, mandataru Miodragu Lekiću danas ističe rok za formiranje 44. vlade. On je u nedjelju obavijestio lidere parlamentarne većine da još nema potrebnu većinu za sastav nove vlade, jer mu nedostaju tri glasa poslanika Grđanskog pokreta URA.

Lekiću je mandat dodijeljen nakon što je parlament usvojio izmjene Zakona o predsjedniku.

Inicijativa za ocjenu ustavnosti tog akta je pred Ustavnim sudom.

 

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Žao mi je gospodina Lekića, ali ništa bolje nisu ni zaslužili, niste za vlast. Prosto to je tako, neko se zadovoljava da je čitav vijek u opoziciji i dobro mu je! Prilika iz avgusta 2020., nije iskorišćena. Što je dokaz loše ili prodate opozicije.
   Dritan vas ucenjuje sa 4 glasa, a tek Milo ima da vam dere kožu sa leđa. Kako reče naš Milo, narod ga je DEMOKRATSKI birao 30 godina.
   Slaga i osta živ! Kuda plovi CG brod? Očigledno Milu u zagrljaj.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.