Đukanović vratio Skupštini Zakon o Predsjedniku

1586516134-milo-djukanovic-intervju-2005-2014-dragan-mijatovic-058-i_960x600
gov.me
 • Autor onogost.me
 • 13.12.2022. u 16:03
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je Skupštini Crne Gore Zakon o Predsjedniku Crne Gore zbog faktografske greške.

“Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, danas je primio dopis predsjednice Skupštine Danijele Đurović, od 13. decembra ove godine, u kojem je navela da je Skupština Crne Gore 27. saziva na Četvrtoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2022. godini, dana 12. decembra 2022. godine, ponovno odlučivala o Zakonu o Predsjedniku Crne Gore i isti izglasala, kako bi šef Države postupio saglasno članu 95 tačka 3, a u vezi sa članom 94 stav 2 Ustava Crne Gore”, saopštio je Boris Bastijančić, savjetnik Predsjednika Crne Gore za ustavni sistem i pravna pitanja.

Kako je pojasnio, predsjednik je trebao da proglasi sinoć na skupštinskom plenumu usvojeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore, u svjetlu utvrđene imperativne ustavne obaveze.

“Međutim, podsjećanja radi, Zakon o Predsjedniku Crne Gore donijela je Skupština Crne Gore 26. saziva, na Devetoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini, dana 26. juna 2018. godine. Dva dana kasnije, dakle 28. juna 2018. godine, Predsjednik Crne Gore ga je već proglasio Ukazom, koji je od toga dana integralni dio pravnog poretka naše države i proizvodi pravna dejstva”, naveo je Bastijančić.

Stoga, kako je naveo, zarad proceduralne legitimnosti ukupnog zakonodavnog postupka i pouzdanosti spisa formiranog predmeta, Predsjednik Crne Gore je, dajući doprinos profesionalnoj međuinstitucionalnoj korespondenciji, uputio dopis u kojem je zamolio predsjednicu Skupštine Crne Gore da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog opšteg pravnog akta, i nakon toga mu isti uredan dostavi.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja će se održati 10. februara, odbornici će odlučivati o predlogu za smjenu predsjednika opštine Marka Kovačevića.
  Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić poručila je za TVCG da će predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić biti kandidat DF-a za predsjedničke izbore, ukoliko kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) bude Milo Đukanović.
  Crnogorski državljanin može prijaviti prebivalište, ili prijaviti promjenu prebivališta, na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje. Ako je u toj prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu druge osobe, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu, predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.