Đurović: Ispred svega da stavimo državni interes

Skupština CG
 • Autor onogost.me
 • 21.05.2023. u 09:25
Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, svim građankama i građanima Crne Gore.

“U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore. Prije 17 godina većina naših građana odlučila je da Crna Gora nastavi svoj put kao samostalna država. Godinama je ovo bilo pitanje koje je dijelilo Crnu Goru, a 21. maj, zahvaljujući bivšoj vlasti, gotovo polovina građana nije slavila kao svoj praznik”, navela je Đurović.

Prema njenim riječima, danas imamo jedinstvenu priliku da izađemo iz rovova prošlosti, prevaziđemo uskopartijske i lične interese i da ispred svega stavimo državni interes, a to mora biti dobro svih naših građana, njihova ljepša i sigurnija budućnost, bolji kvalitet života i napredak Crne Gore.

“Samo na taj način, naša zemlja će moći da ostvari svoj puni potencijal i postane najljepše mjesto za život iz kojeg naši ljudi više neće bježati, već će mu se vraćati i u njemu graditi svoje živote i karijere. Upravo mjera našeg patriotizma ogledaće se u tome da li smo mladima stvorili uslove da ostanu u svojoj zemlji i da budu ponosni što su dio ujedinjene, demkratske i prosperitetne Crne Gore”, naglasila je Đurović.

Poručuje da kao članica NATO saveza, multietnička i multikonfesionalna država, koja njeguje različitosti, Crna Gora mora što prije postati dio porodice najrazvijenijih evropskih država.

“Kroz čuvanje tradicije, njegovanje različitosti, izgradnju nezavisnih, profesionalnih i kredibilnih institucija, na najbolji način čuvamo naše građane, našu zemlju i njenu slavnu istoriju. To su temelji opstanka i vječnosti Crne Gore za koje se moramo bezuslovno boriti. Uvjerena da da ćemo naredni Dan nezavisnosti dočekati složniji, ujedinjeniji, bogatiji i zadovoljniji, svim građankama i građanima još jednom čestitam Dan nezavisnosti”, zaključila je ona.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Crnoj Gori počelo je danas, u bjelopoljskoj štampariji Merkator. Do kasnih večernjih sati biće odštampano 558.741 listića, a proces prati predstavnik OEBS-a. Na izborima, koji će biti održani 11. juna, učestvovaće 15 lista.
  U namjeri da doprinese transparentnosti prevashodno u procesu donošenja odluka, a podrazumijevajuće i načina trošenja budžetskih sredstava – 43. Vlada je sjednice Vlade otvorila za javnost učinivši dostupnim “Dnevni red” kao i materijale i zaključke sa održanih sjednica na portalu Vlade Crne Gore, poručili su iz Vlade reagujući na navode MANS-a o netransparentnom trošenju budžetskih sredstava.