Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Daćemo doprinos da popis počne 3. decembra

DPS
  • Autor onogost.me
  • 29.11.2023. u 19:29
Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS), na večeras održanoj sjednici, konstatovalo je da novo odlaganje popisa predstavlja najbolju potvrdu da još uvijek nijesu ispunjeni svi uslovi, te poručilo da će u novom roku dati doprinos za njihovo ispunjenje.

Ističe da je odluka o odgađanju najbolja potvrdu ispravnosti njihovog stava.

"U tom kontekstu, spremni smo da u novom roku damo puni doprinos kako bi se u potpunosti ispunili svi uslovi za održavanje popisa koji će početi 3. decembra, čime bi čitav proces bio inkluzivan, transparentan i koji bi garantovao fer i poštene rezultate", navode iz DPS-a.

Time bi, dodaju, još jednom pokazali da je dogovor različitih političkih subjekata moguć.

"Demokratska partija socijalista neće tolerisati bilo čije namjere i aktivnosti koje bi imale za cilj jednostrano donošenje odluka koje mogu biti u suprotnosti sa državnim interesima", zaključuje se.

Premijer Milojko Spajić odražaće u 19.30 sati vanrednu konfereciju za medije na temu održavanja popisa stanovništva, domaćinstva i stanova.

Predsjednik DNP-a Milan Knažević kazao je, nakon sastanka sa premijerom, da je protiv odlaganja popisa stanovništa, te da smatra da DPS namjerno opstruira i iskorišćava vrijeme za dijalog.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci