DPS Nikšić: Lokalna vlast devastirala Kapetanovo jezero

DPS
 • Autor onogost.me
 • 25.10.2023. u 11:48
Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da je tamošnja lokalna samouprava devastirala Kapetanovo jezero.

“Kada smo tačno prije godinu dana pisali i upozoravali na to šta će donijeti asfaltiranje obale i puta do Kapetanovog jezera, od strane lokalne uprave Nikšić i to na teritoriji druge opštine, znali smo da će ‘efekti’ tog nakaradnog, nelegalnog i neplanskog posla brzo biti i te kako vidljivi. Danas na obalama jedne od najljepših crnogorskih prirodnih lokacija imamo nelegalnu gradnju, otpadne vode u jezeru, smeće oko jezera, uništene travnate površine od kvadova, parkirane automobile tik uz jezero, glasnu vašarsku muziku”, navodi se u saopštenju.

Kazali su da sve to narušava prirodni ambijent i prostor koji bi trebalo da bude oaza eko-turizma. Danas, dodaju, “kako lokalna uprava Nikšića ne razmišlja dugoročno i strateški”, umjesto izletišta “imamo vašarski prostor, prostor u kome turisti ne mogu naći mir i uživati”.

“Kapetanovo jezero toliko su devastirali nikšićki vlastodršci da se njime sada bave i regionalne medijske kuće poput Al Jazeere, kao i ovdašnji mediji i ekološki aktivisti, iščuđavajući se kako je moguće da je jedan takav prirodni dragulj uništen upravo neznanjem i nemarnim odnosom, po principu – postavimo asfalt, nek’ ljudi vide da radimo, a što mu tu nije mjesto i što to činimo na teritoriji druge opštine nije ni bitno. Da nije tužno i da ovakvim činjenjem ne uništavaju prirodno bogatstvo naše države i nasljeđe za buduće generacije, bilo bi smiješno. A za rubrike ‘vjerovali ili ne’, svakako jeste”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
  Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.