Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Mladić ranjen zbog zastave Crne Gore

4c46bbb6-7029-4686-9ac3-96f4668b61d5
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.09.2020. u 16:06

Velikosrpski nacionalizam ovih dana pokazuje svoje pravo lice u svim krajevima Crne Gore. Ispisivanje zastrašujućih poruka upućenih pripadnicima manjinskih naroda, namjera protjerivanja svega crnogorskog, doživjele su kulminaciju ranjavanjem mladića u Nikšiću čija je jedina "krivica" što je nosio crnogorsku zastavu, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Demokratske partije socijalista.

Iz Uprave policije danas su u saopštenju naveli da nikšićka policija preduzima intenzivne radnje na rasvjetljavanju ranjavanja Janka Gardaševića.

"Prikupljeno je obavještenje na zapisnik od J.G. u kojem je naveo da je napadnut zbog nacionalne pripadnosti. Svakako, okolnosti pod kojima je došlo do ovoga događaja, će se utvrđivati daljom istragom. Oštećeno lice na sebi je nosilo majicu sa crnogorskim obilježjima. Intenzivne policijske radnje na rasvjetljavanju ovoga događaja su u toku", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz DPS Nikšić navode da je mladić ranjen je jer je u svojoj zemlji nosio svoju zastavu. 

"Kukavički i mučki, počinilac je nakon ranjavanja poručio "nećeš više mahati crnogorskom zastavom". Monstrumi onda bez zazora i stida proturaju priču da je DPS čovjeka iz svojih redova nagovorio da puca u mladića koji voli svoju zemlju i nosi njene simbole. Ovakvu konstrukciju mogu smisliti samo najmračniji umovi, oni koji znaju da su krivi, pa u svoju odbranu krivicu prebacuju na drugoga. Još jednom ponavljamo da je Demokratska partija socijalista priznala rezultate izbora, ali sva njihova činjenja nakon tog dana stvaraju osjećaj straha i ugroženosti kod većine građana Crne Gore. Stvar u ruke po njihovom nalogu preuzimaju dobro poznati kriminalci koji su do nedavno predvodili litije. Ovakvim činjenjima država treba odlučno da stane na kraj i da spriječi sunovrat crnogorske demokratije i suživota koji smo godinama gradili i njegovali", zaključuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.